Sport 2 Iunie 2021 14:59 de Alexandra Chivu

Fotbalistul Cristian Manea, aflat cu echipa naţională de tineret Under-23 în cantonamentul din Spania, a declarat, marţi, într-un interviu acordat site-ului FRF, că România va produce o foarte mare surpriză la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Fotbalistul Cristi Manea, anunț despre jocurile Olimpice

„E grea aşteptarea până la Jocurile Olimpice, având în vedere că trebuiau să se desfăşoare anul trecut. Suntem nerăbdători să mergem la Tokyo şi să facem o figură cel puţin la fel de frumoasă cum am făcut la EURO 2019. Eu cred că la Jocurile Olimpice vom face o surpriză foarte mare. Nu vreau să spun dinainte, dar cred că avem o şansă mare. Dacă vom fi cel puţin la fel de entuziasmaţi cum am fost la EURO, atunci avem o şansă să ne întoarcem cu o medalie. Dacă voi câştiga o medalie, o voi pune lângă celelalte de până acum", a spus fundaşul.

Manea susţine că faptul că jucătorii se cunosc de mult timp va reprezenta un avantaj pentru România la Tokyo.

„Familia U21 este aici, de fiecare dată când mă văd cu colegii simţim toţi acel entuziasm. Sunt bucuros că ne cunoaştem de mult. Acest lucru ne-a ajutat să realizăm ceea ce am realizat până acum. Faptul că ne cunoaştem atât de bine va fi un mare avantaj pentru noi la Olimpiadă", a precizat jucătorul formaţiei CFR Cluj.

Echipa naţională Under-23 a României, calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, efectuează în perioada 31 mai - 9 iunie, un stagiu de pregătire în Spania. În acest interval, România va disputa două meciuri amicale cu Mexic (5 iunie, ora 121:00) şi Australia (8 iunie, ora 21:00) la Marbella.

Selecţionata României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 în urma atingerii fazei semifinalelor Campionatului European Under-21 din 2019. România nu a mai participat la turneul olimpic de fotbal din 1964, când tricolorii ocupau locul 5, tot la Tokyo. Aceasta va fi a patra sa participare, după ediţiile din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

Amănunte despre evenimentul sportiv

România a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras. Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august.

Citeste si:
Moartea lui Pele îndurerat o lume întreagă. Ce mesaj a transmis...
Moartea lui Pele îndurerat o...

Pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 (Under-24). În mod obişnuit echipele participante sunt formate din jucători Under-23, dar cum Jocurile de la Tokyo au fost amânate cu un an a fost făcută o derogare pentru ca jucătorii care au obţinut calificarea pe teren să poată participa la competiţie. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Iunie 2021 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.