Românca Serafima Moscalu a obținut medalia de bronz în cadrul Openului European de judo de la Zagreb la categoria de 70 de kg, după victoria asupra italiencei, Irene Pedrotti.

Moscalu a dispus în optimi de irlandeza Rachael Hawkes, însă a pierdut sfertul de finală cu olandeza Margit de Voogd, pentru ca în recalificări să treacă de poloneza Karolina Miller, iar în meciul pentru locurile 3-5 să se impună în faţa italiencei Pedrotti. La cat. +100 kg, Mircea Croitoru a ratat bronzul şi s-a clasat pe 5, după ce a fost învins în meciul decisiv de olandezul Jelle Snippe.

Croitoru l-a învins în optimi pe sârbul Vladimir Kostic, în sferturi a trecut de belgianul Yves Ndao, dar a fost învins în semifinale de slovenul Enej Marinic, iar apoi de Snippe. La aceea categorie, Luca Kunszabo a câştigat în primul tur în faţa slovenului Tim Kelc, l-a învins în optimi pe ucraineanul Evgheni Balievski, dar a pierdut sfertul de finală cu italianul Vincenzo D'Arco şi apoi în primul tur al recalificărilor cu olandezul Snippe.

Retail jobs

În limitele cat. 81 kg, Vlad Vişan l-a învins în turul secund pe italianul Mattia Gallina, dar a cedat în optimi în faţa slovenului Jus Mecilosek. Elemer Szocs a pierdut în turul al doilea în faţa slovacului Alex Maruska.

La cat. 90 kg, Paul Creaţă (19 ani) a pierdut în primul tur în faţa suedezului Karl Baathe. La aceeaşi categorie, Alex Creţ (19 ani) a dispus în prima rundă de ungurul Peter Kordely, în turul secund a câştigat în faţa slovacului Benjamin Mateseje, dar a fost învins în optimi de austriacul Marko Bubanja.

Sâmbătă, Adrian Şulcă a cucerit medalia de aur la Openul European de judo de la Zagreb, la cat. 73 kg. România a participat cu 18 judoka la turneul de la Zagreb, 12 la masculin şi 6 la feminin. La competiţie s-au aliniat 471 de judoka din 32 de ţări, 309 la masculin şi 162 la feminin.

Citeste si:
Eduard Șerban, medalie de aur la Cupa Europeană de judo de la...
Eduard Șerban a câștigat...

În clasamentul pe medalii, Italia a ocupat primul loc, cu 3 de aur şi 3 de argint, urmată de Spania, 2-1-2, Slovenia, 2-0-1, etc. România s-a clasat pe 9, cu 1-0-1, informează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2021 - 07 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.