Ultima etapă a sezonului 2020 din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Trofeul Opel din Poiana Braşov, are un total de 88 de concurenţi. Etapa de pe Drumul Poienii stabileşte şi recordul de prezenţă al sezonului pentru prima divizie a campionatului.

Cea mai cunoscută etapă de viteză în coastă organizată de AMC Racing atrage un număr impresionant de înscrieri. Deşi cele mai importante titluri s-au decis deja, Poiana Braşov îi va avea la start pe cel mai buni piloţi ai anului.

Campionul la Categoria II, titlu cucerit matematic încă de pe Transalpina, Emil Nestor (Norma M20FC) este gata să bată al şaselea record consecutiv şi să îşi ia revanşa după abandonul din 2019 de la Poiana Braşov. Atunci, victoria i-a revenit bulgarului Stefan Stoev (Silver Car EF10), care va fi prezent şi de această dată, pregătit pentru a-şi apăra trofeul.

Următorii doi clasaţi pe podiumul diviziei maşinilor de competiţie, Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 EVO) şi Costi Stratnic (Dacia STCC) vin şi ei în Poiana. De asemenea, primii trei clasaţi de la Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), deja campion încă de la Baia Mare, Alex Mirea (BMW M2) şi Alin George Luca (Porsche 911 GT Cup) sunt înscrişi.

Runda finală de viteză în coastă a atras şi piloţi din Campionatul Naţional de Raliuri Betano. Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), Cristi Dolofan (Citroen C3 R5), Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3 Max), Gabriel Ene (Ford Fiest R2), Andrei Caşcval (Subaru Impreza N14), Mihai Manole (Renault Clio R3) şi Victor Supuran (Suzuki Swift).

La categoria mașini istorice prezenţa va fi numeroasă, cu 8 maşini de epocă, dintre care 4 vor fi în divizia Dacia Revival.

Sâmbătă, între 09.30 şi 18.00 vor avea loc manşele de recuoaşteri şi antrenamente libere, iar duminică între 09.00 şi 12.30 vor fi ultimele manşe de recunoaşteri. Cele două manşe de concurs ale Trofeului Opel powered by Total sunt programate între 14.00 şi 18.00, urmând să fie transmise în direct pe TV de SportExtra şi online de canalul de YouTube al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Accesul publicului este restricţionat pentru a preveni răspândirea COVID-19, menționează adevarul.ro

Citeste si:
Concurenții de la America Express, emoționați după ce au primit...
Concurenții de la America...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.