Jucătoarea română de tenis Simona Halep, prima favorită, a fost eliminată surprinzător în optimile turneului de la Roland Garros, ultimul Grand Slam al anului de la Paris, după ce a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek (54 WTA) cu 6-1, 6-2.

Simona Halep, care a învins-o pe poloneză în aceeaşi fază a turneului de la Roland Garros în 2019 (6-1, 6-0), nu a reuşit să dejoace jocul agresiv şi precis al adversarei sale, care şi-a luat o neaşteptată revanşă cu 6-1, 6-2.

Campioana de la Roland Garros 2018 şi-a asigurat un cec de 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

Halep, nr. 2 mondial, era ultima jucătoare română rămasă pe tabloul de simplu de la Roland Garros, potrivit Agerpres.

Primele declarații ale Simonei Halep după eliminare

Toate felicitările pentru Iga. A jucat incredibil azi. A fost pe tot terenul și a lovit mingea foarte puternic. A fost puțin frig și nu am putut fi la cel mai înalt nivel. Dar a jucat foarte bine. A fost meciul ei! Cu siguranță puteam face ceva diferit, să încercă să o împing în spatele terenului. Dar asta e tot ce am avut azi. Puteam face anumite lucruri mai bine, dar ea a dominat meciul și a fost agresivă.

Știam că va fi agresivă. Știam că așa va juca. Azi i-a ieșit totul bine, fiecare punct. A fost încrezătoare și puternică. A fost un meci fantastic pentru ea. Cred că a jucat la fel ca anul trecut, dar cred că atunci am jucat mai bine și am împins-o spre fundul terenului”, a declarat Simona Halep la conferința de presă.

Halep a fost întrebată apoi cum se simte și cum se va recupera după înfrângere, iar aceasta a răspuns: „Sunt puțin supărată din cauza modului în care s-a jucat acest meci. Dar este o nouă experiență. A fost frig, a fost greu de jucat, dar ea a făcut-o foarte bine. Voi lua meciul așa cum a fost și voi încerca să fiu mai bună data viitoare. Azi am fost la capacitate maximă, 100%. Nu am fost accidentată. Dar a fost puțin frig și uneori, când e frig, nu mă simt pregătită fizic să alerg în timpul punctelor.

Citeste si:
Simona Halep luptă pentru adevăr. Când ar putea începe procesul
Când ar putea începe procesul...

A fost un an fantastic, chiar dacă am avut parte de momente dificile. Nu-mi voi strica tot anul din cauza unui meci. Nu e ușor, dar sunt obișnuită cu momente grele în carieră. Voi mânca niște ciocolată și voi fi mai bine mâine”.

Acum vreau să mă odihnesc, să mă plimb pe străzi. Vreau să stau cu familia și să mă bucur de timpul liber. Sunt foarte fericită de cum am jucat anul acesta”, a mai spus Halep, potrivit gsp.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Octombrie 2020 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.