Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sporturile care se desfăşoară în aer liber vor avea prioritate în ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor la competiţii.

"Prioritate vor avea sporturile în aer liber pentru că riscul de infectare este mult mai mare în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât vorbim de săli în care se recirculă aerul. Cu siguranţă sporturile în aer liber vor avea prioritate când vorbim de prezenţa spectatorilor. Toate măsurile pe care le-am luat până acum nu sunt pentru a restricţiona, ci pentru a proteja la nivel normativ. Suntem pregătiţi să reluăm prezenţa spectatorilor pe stadioane, va rămâne să alegem momentul când se va întâmpla acest lucru", a declarat Stroe.

El a precizat că după 1 octombrie va fi făcută o analiză la nivel guvernamental în urma căreia se va decide data de la care suporterilor le va fi permis accesul în arenele sportive: "Nu multe dintre ţările care organizează sporturi în sală au spectatori. După 1 octombrie vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care îl au aceste recente măsuri de relaxare şi începutul şcolii. Factorul de care depinde prezenţa spectatorilor pe stadioane va fi influenţat de numărul infectărilor. Nu comentez mai mult, nu vreau să avansez scenarii, dar după data de 1 octombrie, urmare a acestei analize, vom decide. În legătură cu handbalul, intenţionăm să creăm cadrul unui sistem de campionat naţional săptămânal, fără să mai stea în izolare, dar prezenţa spectatorilor în săli este deocamdată foarte complicată''.

Stroe a afirmat că, în acest sens, vor exista discuţii şi cu reprezentanţi ai suporterilor.

"Cu siguranţă aşa se va întâmpla, avem discuţii cu federaţia şi cu liga, apoi vom discuta cu cluburile şi bineînţeles va trebui să discutăm şi cu suporterii, pentru că gradul în care se vor conforma acestor reguli este esenţial. Şi eu merg pe stadioane, emoţia participării la astfel de evenimente de multe ori te face să te manifeşti într-un anume fel. Cu toţii ne dorim revenirea spectatorilor pe stadioane, nu mă deranjează această presiune, cel mai important este să facem acest lucru într-un cadru ordonat care să le securizeze sănătatea şi să nu avem focare în zona sportului pe stadioane. Au existat statistici oficiale, meciuri de Liga Campionilor în urma cărora au fost 40 de decese şi nu vrem să ajungem în niciun caz acolo", a mai spus Ionuţ Stroe.

Citeste si:
Meciurile EURO 2020 de la București se vor desfășura cu spectatori...
Meciurile EURO 2020 de la...

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a prezentat marţi o serie de măsuri adoptate printr-un ordin comun împreună cu Ministerul Sănătăţii, în ceea ce priveşte noi norme de aplicare pentru desfăşurarea competiţiilor la sporturile de contact, în contextul pandemiei de COVID-19, precizează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Septembrie 2020 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.