Jucatoarea romana de tenis Simona Halep a decis sa renunte la serviciile noului sau antrenor, belgianul Thierry Van Cleemput, considerand neconcludenta colaborarea cu acesta, ea urmand sa se pregateasca singura la turneul de la Dubai, ce a debutat duminica, informeaza cotidianul L'Equipe.

Dupa o incercare de o luna cu Thierry Van Cleemput, fostul antrenor al lui David Goffin, Simona Halep a explicat la Dubai ca nu a confirmat angajarea antrenorului belgian. "Am decis sa incetam, pentru ca nu colaboram bine impreuna", a spus fostul lider mondial pentru publicatia The National Sport din Dubai. "Deci sunt singura aici, fara antrenor", a adaugat Halep.

Finalista la Doha, unde a fost invinsa sambata de belgianca Elise Mertens (3-6, 6-4, 6-3), Simona Halep s-a despartit la finele anului trecut de antrenorul australian Darren Cahill, cu care lucra de patru ani si cu care a atins primul loc mondial si a castigat turneul de la Roland Garros in 2018, scrie Agerpres.

La Dubai, Halep va intra direct in turul 2, urmand sa joace cu invingatoarea din primul tur dintre belarusa Vera Lepko si canadianca Eugenie Bouchard.

Van Cleemput: Nu am armele pentru a o ajuta pe Simona Halep

''Tin sa spun ca totul s-a desfasurat bine la Doha, iar ea e o mare campioana si o fata de treaba. A facut un turneu bun. Dar nu mi se potriveste deloc. Nu sunt capabil sa o ajut. Doream o perioada de incercare, de antrenamente la Bucuresti, si o perioada de incercare la turnee, inainte de a devenit oficial antrenorul sau. Lucrurile au fost bune la turneu, dar, cum am mai spus, nu pot sa o ajut si nu ma tem sa spun acest lucru. Nu-i pot oferi lucruri pe care nu le cunosc sau pe care nu stiu sa le fac. Ea face totul cand e pe teren. Daca joaca rau, nu e vina mea. Daca joaca bine, nu e meritul meu. Nu am abilitatea de a putea cu adevarat sa ma implic, nu am armele. Cand am vazut asta, ne-am intrebat la ce serveste (colaborarea, n. red.). Nu vreau sa fiu alaturi de Simona Halep doar pentru a primi un salariu. Vreau sa fiu alaturi de ea ca sa imi fac meseria de formator, pentru ca pot propune solutii. Iar aici nu am simtit asta, nici unul, nici altul. Si ne-am spus ca trebuie sa continuam colaborarea, pentru ca ar fi o eroare, si nu ar fi bine nici pentru ea, nici pentru mine'', a declarat Van Cleemput pentru site-ul radioteleviziunii belgiene (RTBF).

Fostul antrenor al tenismanului belgian David Goffin a recunoscut si problemele de comunicare intampinate de cei doi: ''Ea vorbeste romana, iar cu mine trebuia sa vorbeasca in engleza, iar eu vorbesc franceza si partial engleza. Vocabularul comun, in engleza, nu era suficient. Insa nu a fost o problema de comunicare, ci sentimentul a fost cel la care ne-am raportat''.

Van Cleemput s-a referit si la limbajul sportiv dintre el si Halep: ''Asta a fost. A fost scurt timpul, dar incepand din momentul in care nu il simti, nu trebuie sa il faci. Incheiasem cinci ani de colaborare cu David Goffin, un jucator pe care il adoram. A fost foarte dragut, dar nu vreau sa ma implic in asa ceva. Nu e treaba mea, prefer sa ma concentrez asupra tinerilor in acest moment''.

Tehnicianul a precizat ca va lua o pauza, ceea ce nu a facut dupa despartirea de Goffin, si va sta alaturi de familie.

Citeste si:
Ce meserii a avut Denis Roabeș înainte de a se muta în România....
Ce meserii a avut Denis...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.