Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat, nu fara dificultate, in runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului, luni, la Melbourne, dupa ce a invins-o pe estoniana Kaia Kanepi in trei seturi, cu 6-7 (2), 6-4, 6-2.

Halep (27 ani), finalista anul trecut la Melbourne, a obtinut victoria dupa doua ore si 11 minute.

Halep, care a pierdut primul sau meci din acest an, in optimi la Sydney, contra australiencei Ashleigh Barty, inregistrase ultima sa victorie tocmai in august, 6-3, 6-4 cu belarusa Arina Sabalenka, in semifinale la Cincinnati.

Romanca si-a luat revansa in fata jucatoarei estoniene (33 ani, 71 WTA), cea care a invins-o la US Open, cu 6-2, 6-4, in primul tur. De remarcat ca baltica nu a mai jucat de la infrangerea in fata Serenei Williams in optimi la Flushing Meadows.

Simona Halep a castigat si primul sau duel cu estoniana, in 2014, la Doha, cu 6-4, 3-6, 7-6 (5), in primul tur.

La Melbourne, Kanepi a inceput in forta si a condus in general schimburile, revenind dupa ce si-a pierdut serviciul in debutul primului set (1-2). Halep a fost intr-o cursa de urmarire in restul setului, a salvat doua mingi de set si l-a trimis in tiebreak, unde Kanepi a reusit sa se impuna cu 7-2, scrie Agerpres.

Simona Halep a inceput cu dreptul actul secund, dar apoi si-a pierdut serviciul (1-2), reusind un contra-break imediat (2-2). Halep a luptat in continuare, iar la 5-4 in favoarea sa, pe serviciul adversarei, a reusit sa fructifice a patra minge de set de care a beneficiat si sa egaleze situatia.

In decisiv, numarul erorilor comise de Kanepi a fost tot mai mare, iar Simona a rupt echilibrul la 2-2, reusind patru ghemuri la rand si obtinand o victorie meritata.

Fiecare jucatoare a reusit cat 4 asi, dar Kanepi a facut 5 duble greseli. Raportul mingilor de break a fost mai bun pentru baltica, 2 transformate din 4, in timp ce romanca a avut 5/12 (42%). Kanepi a avut mai multe mingi direct castigatoare (40-25), dar si mai multe greseli nefortate (62-19).

Halep si-a asigurat un cec de 105.000 dolari australieni si 70 de puncte WTA, iar in turul secund o va infrunta pe americanca Sofia Kenin (20 ani, 37 WTA), victorioasa in prima runda contra rusoaicei Veronika Kudermetova, cu 6-3, 3-6, 7-5. Va fi pentru prima oara cand Halep si Kenin sunt adversare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.