Fostul international Ilie Balaci a murit duminica la varsta de 62 de ani.

Update 13:00- Ilie Balaci a fost gasit duminica dimineata acasa, in stop cardio-respirator, de un echipaj al Ambulantei Dolj, care dupa ce a incercat cateva zeci de minute sa il resusciteze, a declarat decesul, informeaza ISU Dolj.

"In jurul orei 9,40, a fost anuntat apelul la 112. Imediat, la locuinta de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a gasit victima in stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite in sprijin la caz inca un echipaj SMURD cu medic. Dupa executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical), a fost declarat decesul fotbalistului",
precizeaza ISU Dolj.


"Intr-o zi mohorata de toamna, Ilie Balaci a plecat sa joace in echipa ingerilor. Dumnezeu sa il odihneasca! Nu te vom uita niciodata, Ilie Balaci!", a anuntat clubul Universitatea Craiova pe Facebook.

Potrivit Digisport, moartea ar fi survenit dupa ce marele fotbalist al Craiovei Maxima ar fi cazut din senin.

"Mi-a zis un prieten. Am vorbit la Craiova, cu prietenii nostri, care ii tineau lumanarea. Parca suntem blestemati!", a declarat Sorin Cartu indurerat.

Balaci s-a nascut la Bistret (judetul Dolj) si a fost unul dintre cei mai tineri debutanti la echipa nationala, la varsta de 17 ani, 6 luni si 10 zile, pe 23 martie 1974, pe Parc des Princes, la un meci cu Franta.

A castigat 3 titluri de campion al Romaniei si 4 Cupe ale Romaniei cu Universitatea Craiova, echipa pentru care a evoluat in cea mai mare parte a carierei, iar inainte de a se retrage din activitate, in 1988. A mai evoluat la FC Olt si Dinamo.

A fost desemnat Cel mai bun fotbalist roman al anului in 1981 si 1982. In Divizia A are 349 de prezente si 84 de goluri, in cupele europene a marcat de 7 ori in cele 38 de aparitii, in vreme ce la nationala are 69 de selectii si 8 goluri.

Citeste si:
Cum a reacționat Anamaria Prodan, după ce a aflat că Laurențiu...
Cum a reacționat Anamaria...

Ca antrenor cele mai mari succese le-a inregistrat in tarile arabe, cucerind numeroase trofee in Tunisia, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita sau Qatar. Si-a inceput meseria de antrenor la Pandurii Targu Jiu, iar apoi le-a pregatit in tara pe Drobeta-Turnu Severin si Universitatea Craiova (de trei ori). A mai antrenat formatiile Club Africain Tunis, Olympique Casablanca, Al-Shabab FC (EAU), Al-Nasr (Arabia Saudita), Al-Hilal FC (Arabia Saudita), Al Ain FC (EAU), Al Sadd SC (Qatar), Al Ahli Club Dubai (EAU), Al-Arabi SC (Qatar), Kazma (Kuweit), Raja Casablanca (Maroc), Al-Nahda (Arabia Saudita), Al-Hilal FC Omdurman (Sudan), Suwaiq Club (Oman), scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.