Fosta lidera mondiala, Serena Williams, a pierdut finala US Open in fata jucatoarei din Japonia Naomi Osaka, scor 6-2, 6-4. In timpul meciului Serena Williams a avut mai multe iesiri nervoase, fiind penalizata de mai multe ori.

Fostul numarul 1 mondial si-a pierdut cumpatul de trei ori, de fiecare data fiind avertizata de catre arbitru. Primul incident a fost cand arbitrul Carlos Ramos a observat ca Patrick Mouratoglou i-a dat sfaturi din tribuna, ceea ce este interzis la turneele de Mare Slam, moment in care Serena Williams a subliniat ca mai degraba pierde decat sa triseze.

"Eu nu trisez pentru a castiga. Prefer sa pierd. Poate nu stii asta", a spus ea, citata de stirileprotv.ro.

Apoi, Serena a fost penalizata cu un punct dupa ce a dat cu racheta de pamant, cand Naomi Osaka A recuperat break-ul si a dus scorul la 3-3.

Un al treilea moment in care jucatoarea a fost din nou penalizata cu un game, a fost cand l-a numit "hot" pe arbitrul spaniol.

"Incredibil, de fiecare data cand joc aici, am probleme. Nu am primit sfaturi de la antrenor. Trebuie sa faci un anunt. Am o fiica si lupt pentru ceea ce e bine pentru ea. Imi datorezi niste scuze. Sa-mi ataci caracterul este gresit. Nu o sa mai arbitrezi niciodata o finala. Nu o sa mai fi niciodata pe teren cu mine cat timp o sa mai traiesc. Tu esti mincinosul. Spune-o! Spune ca iti pare rau! Cum indraznesti sa insinuezi ca trisez?", i-a spus ea arbitrului de scaun.

In total, Serena Williams a primit trei penalizari pentru "code violation", noteaza hotnews.ro.
Citeste si:
Serena Williams va juca astăzi cea de-a 1000-a partidă din cariera sa
Serena Williams va juca...

Nu totul s-a terminat aici, caci Serena a inceput sa aduca acuze de sexism la venirea oficialilor.

"Imi stii caracterul. Nu e corect. Sa pierd un punct pentru ca am zis asta, nu e corect. Cati barbati fac asta? (n.r. jucatori din circuitul ATP) Sunt o gramada de barbati care spun o gramada de lucruri. Asta se intampla pentru ca sunt femeie si nu e corect"
.

"Ramos a sustinut ca trisez, iar eu nu trisam. Am vazut barbati spunandu-le multe lucruri arbitrilor de scaun. Eu lupt pentru drepturile femeilor si pentru egalitate. Faptul ca dupa ce au am spus ‘hot’ mi-a luat un game m-a facut sa ma simt ca a fost o atitudine sexista. Nu i-a luat niciodata un game unui barbat pentru ca l-a facut ‘hot’. Pentru mine este ceva de neinteles. Dar voi continua sa lupt pentru femei si sa lupt pentru egalitate. De exemplu Cornet ar fi trebuit sa isi poata schimba tricoul fara sa fie amendata. Este revoltator", a spus Williams apoi in conferinta de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.