Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, a pierdut, duminica, finala China Open, fiind invinsa, cu scorul de 6-4, 7-6 (3), de jucatoarea franceza Caroline Garcia, locul 15 WTA. In ciuda acestui esec, Simona Halep va reveni de la Beijing ca ocupanta a locului I mondial. Halep a spus ca si-a dorit foarte mult sa castige meciul cu franceza Caroline Garcia, insa a subliniat ca acum vrea sa se bucure ca de luni va fi noul lider WTA.

Garcia este poate cea mai in forma jucatoare in acest moment, dupa ce saptamana trecuta castigase turneul de la Wuhan, de categorie Premier 5, iar acum a ajuns in finala la Beijing. Duminica, ea a fost agresiva de la inceputul meciului cu Halep, pentru ca romanca a abordat finala de la Beijing cu prea multa precautie, cedand deliberat initiativa adversarei.

Cu 6-4, 7-6 (3), dupa o ora si 52 de minute, Garcia a obtinut cea mai buna performanta din cariera, un trofeu de competitie Mandatory, si prima victorie din trei intalniri cu Halep.

Calificarea in finala este recompensata cu 636.300 de dolari si cu 650 de puncte WTA. Castigatoarea va primi 1,27 milioane de dolari si 1.000 de puncte WTA.

Halep ramane dupa China Open cu locul I WTA si cu cateva succese importante. Luni, la publicarea clasamentului WTA, romanca va avea 40 de puncte in plus fata de fostul lider, spaniola Garbine Muguruza.

Victoriile Simonei Halep

Simona Halep si-a "achitat" toate datoriile la China Open: a obtinut prima victorie in fata Mariei Sarapova, apoi a invins-o clar pe Daria Kasatkina, dupa ce fusese intrecuta la fel de clar saptamana trecuta, la Wuhan. Insa Jelena Ostapenko era prima pe lista, dupa ce letona a privat-o de cele mai importante performante ale carierei, titlul la Roland Garros si locul 1 WTA. Iar romanca a castigat meciul din semifinale cu Ostapenko, cel care i-a adus pozitia de numar 1 mondial.

Pentru Halep urmeaza evolutia la Turneul Campioanelor, din 23-29 octombrie.

Titluri WTA de simplu: 15 - Madrid (Premier Mandatory), in 2017, Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013;

Finale WTA de simplu: 12 - Beijing (Premier Mandatory) Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), in 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), in 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.