Virginia Ruzici, fosta castigatoare a turneului de la Roland Garros si managerul Simonei Halep, a declarat ca sportiva din Constanta a reusit o performanta extraordinara prin ajungerea in varful ierarhiei WTA, apreciind ca de acum totul ii va fi mai usor din punct de vedere psihologic.

"Este un moment extrem de emotionant, nu credeam sa mai traiesc asemenea momente. Simona e mare, e extraordinara. Este foarte important si maret pentru ea si tenisul romanesc. Am auzit de ea cand avea 14 ani, fiind in Romania, in trecere, cand Florenta Mihai m-a rugat sa trec pe la terenul ei, sa bat mingea cu fetele, cu Halep, cu Irina Begu si Andreea Mitu. Mi-am dat seama ca era cea mai talentata. Cand a castigat Roland Garros la juniori am estimat potentialul ei la primele zece din lume. Am avut o viziune, ca sa spun asa, si am dorit sa lucrez alaturi de ea. Simona a avut multa presiune pana acum, va trebui sa munceasca mai mult pentru a se mentine acolo, dar din punct de vedere psihologic va fi mai usor pentru ea. Va fi eliberata de aceasta presiune care a fost pe capul ei in ultimii trei ani. A jucat acum cu multa luciditate, iar dupa ce a invins-o pe Sarapova s-a eliberat complet. E bine ca s-a intamplat acest lucru la un astfel de turneu, nu la un Grand Slam", a declarat Ruzici la Digisport.

Ruzici a mentionat ca nu se afla in China alaturi de Halep, dar va merge la Turneul Campioanelor de la Singapore. "De un manager nu este nevoie in fiecare turneu. Pot sa-mi fac treaba si de mai departe. Voi fi alaturi de ea la Singapore".

Simona Halep va urca incepand de luni, pentru prima data in cariera, pe locul 1 WTA, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, in semifinalele China Open. Halep devine prima romanca lider mondial in tenis, al doilea roman, dupa Ilie Nastase, care a fost numarul 1 ATP 40 de saptamani, intre 23 august 1973 si 2 iunie 1974, si a 25-a jucatoare care urca pe cea mai inalta treapta a ierarhiei, in istoria de 44 de ani a WTA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.