Premierul Dacian Ciolos a discutat joi cu mai multi fosti campioni mondiali si olimpici despre masurile care ar trebui luate pentru salvarea sportului romanesc, scrie digisport.ro.

"Fostii campioni ai sportului romanesc mi-au prezentat mai multe propuneri pentru a aduce copiii mai aproape de educatia fizica, cel mai bun tratament preventiv pentru sanatate fizica, morala, sociala dar si samanta a ambitiei si spiritului competitional.

Mi-au atras atentia ca este nevoie de o campanie ampla de informare a parintilor si medicilor pentru a stopa practica scutirilor medicale daca ne dorim copii sanatosi.

Marii campioni mi-au vorbit si despre nevoia revenirii la campionatele sportive in scoli pentru a avea o baza mai mare de selectie a viitorilor campioni.

Am primit propuneri clare de la acesti oameni care au adus glorie tarii, oameni pe care ii respect fara rest si care mi-au vorbit fara ocolisuri despre prapastia pe care ei o vad daca nu facem ceva pentru salvarea sportului romanesc.

M-a impresionat faptul ca fostii mari campioni se gandesc si sustin viitorul Romaniei, nu cu masuri luate de azi pe maine, ci cu propuneri pe termen lung, pentru o societate sanatoasa si o tara valoroasa sportiv", a scris Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.