Internationalul roman Ciprian Marica si-a anuntat retragerea din activitate, la doar 31 de ani, din cauza problemelor fizice care i-au afectat cariera in ultimii ani.

"Am fost mereu deschis fata de voi, dar nu mi-e usor sa anunt asta: starea mea fizica nu imi mai permite sa fac lucrurile la acelasi nivel asa cum meritati voi. Asa ca pun punct aici carierei mele de fotbalist", a precizat Marica, intr-un mesaj adresat fanilor, postat pe contul sau Facebook.

"M-am apucat de fotbal fascinat de noptile petrecute in strada la succesele Generatiei de Aur. M-am apucat de fotbal convins ca pot sa scot si eu alti copii in strada cu acelasi vis: sa joci cu tricolorul pe piept! Am fost Hagi, am fost Lupescu, am fost Popescu, am fost Raducioiu, am fost Dorinel, am fost Ilie, am fost Petrescu, Lacatus, Sabau, Stelea, Prunea, Mihali, Prodan. Am fost suporter si fotbalist. Am fost pe buzele voastre la goluri, am fost in nervii vostri cand nu mi-a iesit! V-am vazut fericiti pe garduri, v-am simtit durerea infrangerilor noastre si mi-am dorit sa va ridic cat mi-a stat mie in putere. De fiecare data cand v-am vazut lacrimile din ochi am uitat de lacrimile mele. M-ati ridicat voi, cand n-am putut eu s-o fac singur". a adaugat atacantul.

Marica recunoaste ca fotbalul l-a invatat sa iubeasca si sa respecte "aproapele si adversarul", "sa traiasca frumos" si sa se "mandreasca" cu echipa nationala.

"Prieteni, am trait cel mai mare vis al copilariei, cea mai mare onoare alaturi de voi: sa imi pot reprezenta tara. Fotbalul m-a invatat tot ceea ce sunt acum, m-a invatat sa muncesc, sa traiesc bucuriile, m-a invatat sa iubesc, sa respect aproapele si adversarul. M-a invatat sa traiesc frumos. Si, mai ales, sa ma mandresc. Cu baietii mei, cu voi, cu Romania! Cu noi! Cu noi toti, echipa nationala! (...) Nu am cuvinte, nu imi ajung pentru cate emotii am. Multumesc pentru ca pot sa te iubesc, Romania! Multumesc fotbalului pentru tot ce mi-a dat! Va multumesc voua pentru tot ce mi-ati transmis, pentru aprecierile si incurajarile voastre. Chiar si cand m-ati certat, ati dat sens carierei mele de sportiv! De reprezentant al Romaniei!", a mai scris Marica in mesajul adresat fanilor sai.

Citeste si:
Ilinca Vandici, atac subtil la adresa lui Ciprian Marica!? Ce a...
Ilinca Vandici, atac subtil...

Format la Dinamo Bucuresti, echipa cu care a debutat in prima liga, la doar 16 ani si 7 luni, Ciprian Marica s-a transferat in 2004 la Sahtior Donetk, formatie la care a evoluat timp de trei ani. El a mai imbracat apoi tricoul formatiilor VFB Stuttgart, Schalke, Getafe si Konyaspor, iar ultima oara a evoluat la Steaua Bucuresti, in sezonul trecut.

Marica are in palmares cinci trofee, toate cucerite cu Sahtior Donetk: trei titluri de campion al Ucrainei (2005, 2006, 2008), o Cupa (2004) si Supercupa a Ucrainei (2006).

Ciprian Marica a disputat 71 de meciuri pentru selectionata Romaniei, inscriind 25 de goluri, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.