Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 5, a fost invinsa, cu scorul de 6-1, 6-2, de sportiva ceha Petra Kvitova, locul 16 WTA si cap de serie numarul 14, in semifinalele turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open.

Kvitova a castigat vineri, nu Halep a pierdut meciul. Sportiva ceha a jucat pe arena centrala a complexului de la Wuhan un tenis care nu lasa loc pentru o replica din partea adversarei. O combinatie de forta si tehnica pe care putine jucatoare din circuit o pot etala: serviciu puternic, lovitura de dreapta nimicitoare, unghiuri larg deschise si lovituri scurte ce nu dau voie mingii sa sara. Returul, mai ales pe serviciul al doilea al Simonei, a fost de asemenea distrugator.

"Cand da asa nu ai ce sa-i faci. Dar nu o sa joace asa tot meciul", a incercat sa o linisteasca pe Simona Halep antrenorul Daniel Dobre, care i-a tinut locul lui Darren Cahill, la turneul de la Wuhan.

Interventia lui Dobre a fost dupa ce Kvitova a castigat cinci ghemuri la rand, cu doua break-uri. Halep a luat ghemul urmator, dar a cedat setul cu 1-6, dupa 32 de minute.

Revenita dupa o lunga perioada in care s-a confruntat cu probleme medicale, fara titlu sau finala din 2015 si cu mai multe meciuri si mai multe ore petrecute pe teren la Wuhan, Kvitova l-a contrazis pe Dobre, scrie News.ro.

Jucatoarea din Cehia a continuat sa evolueze la aceeasi intensitate, in timp ce Simona Halep nu a gasit solutii pentru a se opune. Doua ghemuri a castigat romanca, primul si al saptelea, in setul secund. Ea s-a inclinat cu 2-6, dupa 67 de minute de la start.

In finala, Kvitova, care a a avut vineri 34 de lovituri direct castigatoare (fata de sapte Halep), va evolua cu jucatoarea Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 12 WTA si cap de serie numarul 10.

Calificarea in semifinale este recompensata la Wuhan Open cu un premiu de 117.700 de dolari si cu 350 de puncte WTA.

Simona Halep, care si-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor, va ramane pe locul 5 WTA dupa Wuhan Open. Ea va evolua, saptamana viitoare, la turneul de categorie Premier Mandatory de la Beijing.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.