Romania a ocupat locul 76 in clasamentul pe medalii al Jocurilor Paralimpice de la Rio, cu o medalie de bronz, cucerita de judoka Alex Bologa.

Romania a fost la egalitate cu Insulele Capului Verde, Mozambic, Filipine, Pakistan, Indonezia, Arabia Saudiita si Sri Lanka. Cele mai multe medalii le-a obtinut China, 239, dintre 107 de aur, 81 de argint si 51 de bronz. Delegatia chineza a fost urmata de cea din Marea Britanie, cu 64 de medalii de aur, 39 de argint si 44 de bronz (147) si de cea a Ucrainei, 41-37-39, 117 in total.

Incepute la 7 septembrie, Jocurile Paralimpice s-au incheiat duminica, pe Stadionul Marcana. Spectacolul a fost asigurat de cantareti si dansatori, iar focurile de artificii au luminat cerul orasului Rio. In cadrul festivitatii a fost comemorat sportivul iranian Bahman Golbarnezhad, care a incetat din viata dupa ce a cazut in timpul unei probe de ciclism, potrivit News.ro.

Romania a fost reprezentata la Rio de 12 sportivi: Florentina Hriscu (aruncarea discului), Florin Cojoc (saritura inaltime), Mihaela Lulea (para-canoe), Iulian Serban (para-canoe), Eduard Novak (ciclism), Olah Attila (ciclism), Alexandru Bologa (judo pentru nevazatori), Naomi Ciorap, Samuel Ciorap, Octavian Ilina (inot), Makszin Dacian (tenis de masa) si Bobi Simion (tenis de masa).

Jocurile Paralimpice reprezinta cea mai importanta competitie pentru persoane cu dizabilitati. La editia din acest an au participat sportivi din 176 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.