Sport 21 August 2016 00:31
Simona Halep, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, a fost invinsa, sambata, cu scorul de 6-3, 6-4, de germana Angelique Kerber, locul 2 WTA si cap de serie numarul 2, ratand calificarea in finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Halep a gresit mult sambata, comitand 50 de erori nefortate (21, Kerber). Dar partea buna a evolutiei ei este ca si-a pastrat agresivitatea si a fost aproape de o noua revenire spectaculoasa, asa cum a reusit, vineri, cu Agnieszka Radwanska. De data aceasta, romanca a avut in fata o adversara extrem de tenace, care s-a aparat foarte bine si a stiut cum sa transforme intr-un succes jocul mai slab al Simonei Halep

Jucatoarea din Constanta a inceput cu break partida de sambata, dar Kerber a egalat imediat si s-a distantat apoi la 3-1. Romanca a reusit si ea un rebreak si s-a apropiat la un ghem.

La 3-2 pentru Kerber, antrenorul Darren Cahill a intret pe teren si i-a cerut rabdare Simonei, sa nu incerce sa grabeasca punctele si i-a transmis ca nu sunt motive de panica. Jucatoarea romana a revenit pe teren si a egalat la 3. Kerber si-a facut servciul, 4-3, apoi ploaia a oprit meciul pentru 35 de minute.

Dupa reluare, romancei nu i-a iesit mai nimic in urmatoarele sase ghemuri, permintandu-i germanei sa inchida primul set cu 6-3, dupa 36 de minute.

La 0-2 in setul al doilea, Halep a salvat sase mingi de break, dar a cedat ghemul la a saptea. Kerber a ridicat scorul la 4-0 cu serviciul. Scorul de 4-0 nu este unul insurmontabil pentru Halep, care abia atunci a inceput sa joace cel mai bun tenis al ei. Ea a castigat urmatorul ghem, a salvat o minge de 5-1 pe serviciul adversarei, pentru a ajunge apoi la 3-4. De a aceste scor ambele jucatoare si-au fructificat serviciul si setul s-a incheiat tot in favoarea lui Kerber, cu 6-4, dupa o ora si 30 de minute de la startul partidei, scrie News.ro.

Jucatoarea germana va deveni noul numar 1 monial daca va castiga acest turneu. In ultimul act, Kerber va evolua cu sportiva ceha Karolina Pliskova, locul 17 WTA si cap de serie numarul 15, care a invins-o, sambata, cu scorul de 6-1, 6-3, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA si cap de serie numarul 4.

Citeste si:
Care era meniul Simonei Halep înainte de un meci extrem de...
Care era meniul Simonei Halep...

Calificarea in semifinale este recompensata cu 123.665 de dolari si cu 350 de puncte WTA.

La editia precedenta a turneului de la Cincinnati, Halep a jucat finala, pierduta in fata Serenei Williams, care nu a participat la competitia din acest an.

Simona Halep va fi intrecuta de Agneszka Radwanska in clasamentul ce va fi dat publicitatii luni.

Dupa aceasta competitie, Simona Halep va evolua la US Open, turneu care va incepe la 29 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.