Sport20 Iulie 201611:45

Lectura de 2 minute

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, miercuri, pentru 24 august, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executarii silite, solicitata de mai multe firme si persoane.

Decizia a fost luata pentru lipsa de procedura, cu absenta partilor. La Curtea de Apel au fost prezenti si aproximativ o suta de fani rapidisti, 20 fiind in sala de judecata.

In 12 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 20 iulie, judecarea cererii FC Rapid de suspendare a executarii silite.

Motivul acestei decizii de atunci a fost faptul ca avocata clubului Rapid nu a avut imputernicirea semnata de catre lichidatorul judiciar Aurel Brihac, aflat in concediu.

Instanta a decis astfel amanarea judecarii cauzei, aparatorul Rapidului depunand o alta cerere in numele societatii Azuga Waters, unul dintre creditorii gruparii giulestene, care si-a insusit petitia de suspendare a executarii silite.

Citeste si:
Doliu in lumea fotbalului. A murit Ilie Barbulescu
Doliu in lumea fotbalului. A...

Executarea silita a fost ceruta de SC Fotbal Club Rapid a fost ceruta de Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, de mai multe persoane si de firme, printre care Ana Hotels SA, Ana Imep SA si Compania Romprest Service SA.

In 7 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare a hotararii de intrare in faliment a Clubului de Fotbal Rapid, decizia nemaiputand fi atacata la o alta instanta.

Avocatii clubului Rapid Bucuresti au solicitat instantei suspendarea, pe calea ordonantei presedintiale, a executarii deciziei din 13 iunie a Tribunalului Bucuresti prin care s-a dispus intrarea clubului in faliment.

“In temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, dispune intrarea in faliment prin procedura generala a debitorului. In temeiul art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei ridica dreptul de administrare al debitorului si dispune dizolvarea societatii debitoare”, se arata in decizia pronuntata in 13 iunie de Tribunalul Bucuresti, potrivit NEWS.ro.

Citeste si:
Ludovic Orban, precizari privind Rosia Montana: Avem toate sansele
Ludovic Orban, precizari...

Instanta a dispus sigilarea bunurilor din averea FC Rapid si trimiterea de notificari tribunalelor din alte judete in care clubul are bunuri, in vederea sigilarii, prin lichidatorul judiciar.

Instanta arata ca decizia poate fi contestata cu recurs, in termen de sapte zile de la comunicare.

Termenul pentru continuarea procedurii a fost stabilit la 30 septembrie 2016.

Conducerea FC Rapid arata atunci ca Tribunalul Bucuresti a decis in mod eronat intrarea in faliment a societatii care administreaza clubul, astfel ca hotararea va fi contestata, iar echipa isi va continua activitatea.

Citeste si:
Citu: Sistemul de azi de pensii este falimentar
Citu: Sistemul de azi de...

Echipa Rapid a reusit promovarea in Liga I, la finalul sezonului trecut, dupa un an petrecut in esalonul secund.

LPF urmeaza sa decida daca Rapid va evolua in Liga ITe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.