Sport 6 Iulie 2016 12:12
Atletul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat azi la 6 ani de inchisoare cu executare pentru uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp, in 2013.

Sentinta a fost pronuntata in aceasta dimineata de judecatorul Thokozile Matilda Masipa, de la Inalta Curte din Pretoria. Atat acuzarea, cat si apararea au anuntat ca vor face apel. In momentul in care si-a aflat sentinta, Oscar Pistorius a parut linistit si nu a afisat nicio grimasa, scrie digisport.ro.


“Domnule Pistorius, ridicati-va, va rog. Sentinta pe care o impun acuzatului pentru uciderea Reevei Steenkamp este de sase ani de inchisoare”, a declarat judecatorul Thokozile Masipa la Tribunalul Pretoria.

Fostul campion paralimpic in varsta de 29 de ani, intrat in legenda sportului, risca o pedeapsa minima de 15 ani. Dar “circumstantele atenuante anuleaza factorii agravanti”, a explicat judecatorul. “Considera ca exista circumstante atenuante care justifica neimpunerea pedepsei minime de 15 ani pentru crima”, a adaugat magistratul, scrie NEWS.ro.

La anuntarea verdictului, Pistorius, imbracat cu un sacou gri peste o camasa alba, si-a luat in brate si si-a sarutat sora, Aimee, aflata in spatele sau.

Apoi, el a fost escortat de fortele de securitate intr-o celula din subsolul tribunalului.

Din 20 octombrie 2015, Pistorius a fost plasat in arest la domiciliu la unchiul sau, in Pretoria, dupa ce a petrecut un an in inchisoare.

Sentinta de miercuri nu inseamna, in mod neaparat, finalul lungii proceduri judiciare. Cele doua parti pot face apel.

Oscar Pistorius, in varsta de 29 de ani, si-a impuscat mortal iubita, pe Reeva Steenkamp, de Ziua Indragostitilor, in 2013. El sustine ca in momentul in care a tras patru focuri de arma prin usa baii sale a crezut ca in baie este un hot, nu Steenkamp.

Pistorius a fost declarat vinovat de omor prin imprudenta in 2014, cand a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu luptă pentru custodie. Scandalul dintre ea și...
Claudia Pătrășcanu luptă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.