Sport 12 Iunie 2016 14:50
Violentele de la Marsilia arata ca autoritatile franceze au picat primul lor test important, scrie itv.com, dupa ce ziua de sambata a fost marcata de incidente intre suporteri soldate cu zeci de raniti.

"Ieri (n.r. - sambata) totul a mers prost la Marsilia. Violenta pare sa fi fost consecinta unui dusman vechi - bautura si huliganismul, insa atacurile organizate si greselile politiei au jucat de asemenea un rol important. Foarte putine forte de ordine erau prezente in stadionul Velodrome atunci au izbucnit violente in tribune dupa meciul de aseara. Si in ciuda faptului ca violentele au fost de amploare, au fost arestate putine persoane. Poate mai ingrijorator este faptul ca s-a intrat in stadion cu torte, petarde si fumigene. Dupa oroarea a ceea ce s-a intamplat in noiembrie, masurile de securitate s-au intarit. (...) Insa autoritatile franceze au picat primul lor test important", noteaza itv.com.

"Rusinea"
, a titrat duminica L'Equipe, prezentand pe prima pagina o imagine a violentelor. "Euro-2016 este deja cucerit de teama", a adaugat jurnalul francez.

"Franta in fata huliganilor", a notat si Le Parisien, in timp ce Le Journal du Dimanche a subliniat ca "huliganii se invita la Euro".

Marca scrie ca un rus a folosit un pistol de semnalizare cu care a tras catre zona in care se afla galeria Angliei, gest care ar fi putut cauza o tragedie.

Gazzetta dello Sport noteaza ca la Marsilia a fost sambata un adevarat "razboi" intre fani.

UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva Rusiei, dupa incidentele de pe stadionul Velodrome din Marsilia, la finalul meciului cu Anglia, scor 1-1, din grupa B de la Euro-2016, scrie News.ro.

Forul fotbalistic se ocupa doar de incidentele din tribune. Violentele din apropierea stadioanelor trebuie rezolvate de autoritatile tarii gazda.

Autoritatile din Marsilia au anuntat ca 35 de persoane au fost ranite in violentele de sambata din orasul francez, patru persoane fiind in stare grava.

Citeste si:
Presa internationala, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale...
Presa internationala, dupa...

Mai multe violente au avut loc, sambata, la Marsilia, unde s-a disputat meciul Anglia - Rusia, scor 1-1, din cadrul Campionatului European de fotbal.

Numerosi suporteri englezi, rusi si francezi s-au batut in zona Portului Vechi din Marsilia, cu cateva ore inainte de meci. Politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe fani. Sase persoane au fost arestate.

Incidente au avut loc si in afara stadionului Velodrome, unde fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si un tun de apa pentru a-i desparti pe suporterii rusi si englezi care se bateau intre ei.

Violentele au continuat in arena, unde la finalul partidei suporterii rusi i-au atacat pe fanii englezi. Suporterii englezi au fost nevoiti sa se catere pe garduri pentru a scapa de fanii rusi. Imagini cu un tata incercand sa isi protejeze fiul in timp ce suporteri mascati loveau fanii care se retrageau in jurul lui au devenit virale.

Citeste si:
Patru turiste americane, atacate cu acid intr-o gara din Marsilia...
Patru turiste americane,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.