Presa internationala a reactionat dupa publicarea exit-pollurilor de la alegerile prezidentiale din Romania.

"Exit-poll-urile din Romania arata ca presedintele actual Klaus Iohannis se va confrunta probabil cu o batalie decisiva cu liderul social-democrat Viorica Dancila. Exit-poll-urile de duminica arata ca presedintele nu va obtine majoritatea absoluta.

Iohannis a primit numeroase laude in Occident pentru angajamentul sau fata de statul de drept, este vazut castigand in mare masura voturile din turul 2. Dancila a fost prim-ministru pana luna trecuta, cand PSD a fost eliminat printr-un vot de incredere pentru acuzatiile de coruptie", a scris Deutsche Welle.

"Datele biroului electoral, care urmeaza sa dezvaluie rezultatele oficiale partiale incepand de luni dimineata, au aratat o participare de 48%, cu o prezenta de 660.000 de votanti in diaspora, care nu a fost luata in considerare de sondajele la iesirea de la urne", arata Reuters, conform stirileprotv.ro.

"Klaus Iohannis a castigat primul tur al alegerilor si, daca este reales va avea sansa sa instaleze procurori sefi care spun ca sunt interesati sa combata coruptia endemica, sustinut de guvernul minoritar liberal al premierului Ludovic Orban, un aliat care a castigat un vot de incredere in Parlament in aceasta luna.

Observatorii spun ca o victorie pentru Iohannis ar putea spori sansa Partidului Liberal de a forma un Guvern de coalitie dupa alegerile generale care vor avea loc in 2020 si de a restaura increderea investitorilor, erodata de cativa ani de instabilitate politica si de larghete fiscala", potrivit Euronews.

"Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a castigat duminica primul tur al alegerilor prezidentiale si este probabil sa o infranga pe sefa social-democratilor, fostul premier Viorica Dancila, in turul II din 24 noiembrie", potrivit celor de la Al Jazeera.

Citeste si:
Ioana Dichiseanu și Mircea Badea, reacții neașteptate după ce Delia...
Ioana Dichiseanu și Mircea...

"Actualul presedinte Klaus Iohannis a castigat primul tur al alegerilor prezidentiale si cel mai probabil, Iohannis o va infrunta pe Dancila in turul al doilea", noteaza jurnalistii de la Jerusalem Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.