Sport 26 Mai 2016 17:40
Eliminarea Soranei Cirstea si a Monicai Niculescu poate a surprins pe multa lume, dar jocul lor mai slab are o explicatie medicala.

Sorana Cirstea (97 WTA) si Monica Niculescu (35 WTA), sportive care in 2016 au reusit meciuri formidabile, isi propusesera obiective indraznete pentru Roland Garros, dar visurile le-au fost spulberate repede. Sorana Cirstea a pierdut in primul tur cu Elina Svitolina din Ucraina, scor 6-1, 6-3, Niculescu a fost eliminata cu 6-2, 7-6 de frantuzoaica Pauline Parmentier, iar problemele fizice sunt cauza pentru care reprezentantele noastre au evoluat dezamagitor.

Carstea a contractat un virus stomacal dupa calificarile pe care le-a castigat saptamana trecuta, explicand cat de rau s-a simtit pentru site-ul doartenis.ro. Sorana Carstea s-a imbolnavit intr-un moment cat se poate de nepotrivit. Jucatoarea din Targoviste isi atinsese varful de forma chiar inaintea Grand Slamului de la Roland Garros, venind dupa un sfert de finala atins la turneul Premier Mandatory de la Madrid (6-4, 3-6, 3-6 cu Dominika Cibulkova).

"Am stat numai in pat, cu apa si paine. Orice altceva mancam, imi venea inapoi. Am avut un virus la stomac si am vomitat de cateva ori, atat am avut energie sa fac."a spus Sorana Carstea

Monica Niculescu, hernie toracica

Monica Niculescu a trecut si ea prin chinuri groaznice inaintea primei manse de la Paris. Jucatoarea antrenata de Calin Ciorbagiu a resimtit dureri inspaimantatoare, din cauza unei hernii toracale.

"Am batut mingea 30 de minute inaintea meciului si am intepenit. N-am mai putut sa ma misc, n-am mai putut sa ridic telefonul, n-am mai putut sa-mi schimb tricoul. Bineinteles ca am jucat pe antiinflamatoare. Imi era frica la fiecare punct sa nu ma blochez din nou. Sunt foarte fericita ca am putut sa joc, nu mi-as fi imaginat", a spus Monica Niculescu pentru doartenis.ro .

Niculescu s-a inscris si in proba de dublu, alaturi de Begu, dar perechea romana va fi nevoita sa se retraga din cauza accidentarii suferite de Monica. Niculescu si Begu trebuiau sa joace joi impotriva echipei Vitalia Diatchenko/Galina Voskoboeva (Rusia/Kazahstan).

Citeste si:
Monica Niculescu și Gabriela Ruse, calificate în sferturile de...
Monica Niculescu și Gabriela...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.