Sport 23 Mai 2016 18:10
CSM Bucuresti a incheiat contractul cu antrenorul Kim Rasmssen si este gata sa inceapa altul tot cu un tehnician din Danemarca, Jakob Vestergaard, dublu castigator al Ligii Campionilor cu Viborg in 2009 si 2010, dar si semifinalist cu Oltchim in 2013.

Vestergaard s-a inteles cu CSM Bucuresti asupra detaliilor contractuale, fiind asteptat in aceste zile sa-si puna si semnatura pentru ca totul sa devina oficial. Jakob Vestergaard nu este un nume strain pentru formatia din Capitala, din contra a avut rolul lui la construirea acestei echipe. Pe 2 februarie 2014, ProSport anunta ca antrenorul danez are sanse de 80% pentru a fi adus la CSMB. Jakob Vestergaard a ajuns ulterior la Bucuresti, a negociat cu CSMB, dar a venit la club doar in postura de director tehnic. Antrenor principal a fost numita Mette Klit. Danezul nu s-a implicat fizic in problemele tehnico-tactice ale echipei, dar a convins cateva handbaliste din nordul continentului sa semneze cu formatia din Bucuresti. Linnea Torstensson, unul din liderii vestiarului, a venit in Romania la sugestia lui Vestergaard. Apoi, Jorgensen, Fisker si chiar Bella Gullden au fost propuse tot de antrenorul danez.

Clubul a incercat in 2015 sa-l convinga din nou pe Jakob Vestergaard sa preia echipa, dar acest lucru nu s-a putut. El era deja selectionerul Germaniei, iar forul decizional din tara respectiva nu i-a permis sa antreneze in paralel si CSMB, asa cum s-a intamplat, spre exemplu, cu Kim Rasmussen, care a primit "verde" din partea Federatiei Poloneze sa vina si in Romania.

Jakob Vestergaard si-a reziliat contractul cu Federatia Germana in urma cu aproximativ 2 luni, astfel ca a redevenit o optiune de luat in seamna pentru CSMB. Iar de aceasta data sunt toate sansele ca integerea dintre cele doua parti sa se materializeze si cu un contract de antrenor principal pentru Jakob Vestergaard. Din surse ProSport, partile s-au inteles in mare asupra detaliilor contractuale. Jakob Vestergaard devine antrenor oficial al CSMB in momentul in care va semna angajamentul. Acesta se va intinde pe durata a doi ani, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Ce meserii a avut Denis Roabeș înainte de a se muta în România....
Ce meserii a avut Denis...

Din punct de vedere al lotului, CSM Bucuresti si-a definitivat echipa pentrui 2016-2017. Singurul semn de intrebare ramane Ana Paula Rodrigues, daca Odense isi va da acordul ca brazilianca sa continue sau nu in Capitala Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.