Sport 28 Aprilie 2016 17:56
Fotbalistul echipei FC Liverpool, Mamadou Sakho, a fost suspendat provizoriu de catre UEFA, pentru o perioada de 30 de zile, dupa ce a fost depistat pozitiv la un control anti-doping, la finalul meciul cu Manchester United, din Europa League.

Forul european a anuntat joi ca fotbalistul echipei Liverpool, Mamadou Sakho nu va putea evolua in niciun meci oficial pentru urmatoarele 30 de zile, fiind suspendat provizoriu dupa ce la finalul meciului disputat pe 17 martie, pe Old Trafford, intre Manchester United si Liverpool a fost depistat pozitiv la un control anti-doping, informeaza MEDIAFAX.

Jucatorul nu a cerut analiza probei B, astfel ca UEFA l-a suspendat provizoriu pentru urmatoarea luna, timp in care va fi luata o decizie definitiva in cazul sau de catre Comisia de Etica si Disciplina. Data la care va fi anuntata audierea fotbalistului va fi comunicata ulterior.

Aparatorul lui Liverpool a fost lasat in afara lotului de catre antrenorul Jurgen Klopp pentru meciul de sambata trecuta cu Newcastle, dupa ce UEFA i-a atentionat pe britnici ca Mamadou Sakho a fost testat pozitiv la controlul de dupa meciul retur cu Manchester United din Europa League.

Liverpool a refuzat sa comenteze in vreun fel situatia jucatorului, anuntand doar, prin intermediul unui comunicat de presa, ca oficialii clubului vor raspunde la toate intrebarile abia dupa ce UEFA va da un verdict final in cazul jucatorului francez.

Sakho nu a fost nici macar luat in avionul echipei Liverpool, pentru meciul din Europa League cu Villarreal ce se va disputa in aceasta seara de la 22.05.

In varsta de 26 de ani, Mamadou Sakho este international francez si mai are contract cu Liverpool pana in iunie 2020. Cu o cota de piata de 18 milioane de euro, francezul are 28 de selectii la nationala, pentru care a marcat de doua ori. Daca va fi gasit vinovat va rata turneul final al Campioantului European ce va incepe in luna iunie la Paris.

In cazul in care jucatorul va fi gasit vinovat, Liverpool nu risca eliminarea din competitie, deoarece, pentru a se ajunge la aceasta decizie, e nevoie ca cel putin doi jucatori sa fie depistati pozitiv.

Citeste si:
Care era meniul Simonei Halep înainte de un meci extrem de...
Care era meniul Simonei Halep...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.