Sport 20 Aprilie 2016 10:14
Peste 1000 de ciclisti si alergatori sunt asteptati in acest weekend la Cluj, la competitiile NapoCup XCO si BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running, evenimente inscrise in calendarul competitional al Uniunii Cicliste Internationale (UCI).

Pe 23 si 24 aprilie, vor concura , putand sa acumuleze puncte pentru calificarea la Olimpiada, ciclisti de talie mondiala de cross-country si mountain bike cross-country, precum si amatori. Printre cei care si-au anuntat deja participarea se numara: Thibault Sabatier (Franta), Ion Valentin Rosoaga (Spania), Julie Elder (Marea Britanie), Felix Karnatz (Germania), Paul Renault (Franta), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

NapoCup XCO, competitie din clasa UCI C2, se va desfasura in premiera la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, in aer liber, avand un traseu scurt (4,6 km), dar tehnic, cu coborari si urcari abrupte, pe care concurentii Elite vor trebui sa il parcurga de 8 ori. Concurentii inscrisi la sectiunea Elite a NapoCup XCO de la Cluj pot acumula pana la 150 de puncte pentru Olimpiada de la Rio, unde vor concura la competitia de Cross-Country. Cu toate acestea, nu doar specialistii ciclismului mondial se pot intrece la NapoCup XCO, ci si amatorii, competitia fiindu-le deschisa si lor. Tot sambata 23 aprilie se va desfasura, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Muzeul Satului), cu startul la ora 10 si concursul de MTB pentru copii.

O zi mai tarziu, pe 24 aprilie, va avea loc BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running. Este prima competitie de serie XCM (Cross-Country Marathon) din Romania inscrisa vreodata in calendarul Uniunii Cicliste Internationale, acest concurs contand pentru calificarea la JO de la Rio din 2016 si putand aduce alte 150 de puncte in palmaresul ciclistilor profesionisti.

Start/Finish-ul pentru BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running va fi in parcarea Polus Center incepand cu ora 9. Inscrierile online pentru toate cursele sunt deschise pe site-ul oficial clujulpedaleaza.ro, pana in 22 aprilie si la Polus Center, intre 19 si 23 aprilie. Taxele de inscriere la competitiile pentru adulti variaza intre 35 si 90 de lei, iar pentru copii taxa este de 30 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.