Sport 7 Aprilie 2016 09:45
Romania va marca ''Ziua Sportului Curat'' pe 10 aprilie, Guvernul adoptand o hotarare prin care, in acest scop, vor fi organizate actiuni de educare, informare si prevenire a dopajului in sport pentru a avertiza asupra pericolelor utilizarii substantelor interzise.

"Pentru a sarbatori aceasta zi, se vor organiza actiuni de educare, informare si prevenire a dopajului in sport, adresate indeosebi tinerilor, cu precadere sportivi si practicanti ai sportului recreativ, precum si personalului din anturajul acestora. Scopul este acela de a avertiza cu privire la pericolele utilizarii substantelor interzise", se arata intr-un comunicat al Guvernului remis MEDIAFAX.

Potrivit documentului, Agentia Nationala Anti-Doping si alte autoritati ale administratiei publice centrale, precum si organizatiile neguvernamentale, vor organiza actiuni educative, de informare si de promovare a valorilor olimpismului, sportului curat si fair play-ului, in concordanta cu principiile Conventiei internationale impotriva dopajului in sport si ale Codului Mondial Anti-Doping.

Prin Legea 367/2006, Romania a aderat la prevederile Conventiei internationale impotriva dopajului in sport si a Codului Mondial Anti-Doping, angajandu-se astfel sa transpuna, la nivel national, masurile legislative in domeniul anti-doping, precum si politicile anti-doping la nivel mondial.
In numele Romaniei, Agentia Nationala Anti-Doping a acceptat la simpozionul INADO-WADA ca si in tara noastra ziua de 10 aprilie sa devina ''Ziua Sportului Curat''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.