Sport 30 Martie 2016 09:00
Pugilistul roman Lucian Bute va boxa in gala de la Washington, sambata, 30 aprilie, cu suedezul Badou Jack pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Lucian Bute a castigat doar doua lupte, dupa infrangerea din 2012, de la Nottingham, in fata englezului Carl Froch.

Fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute a avut numai cuvinte de lauda pentru pugilistul suedez Badou Jack, campion mondial, in versiunea WBC. Lucian Bute, in varsta de 36 de ani are doar trei infringeri in cele 32 de partide disputate la profesionisti. Ultimul meci al pugilistul roman a fost impotriva britanicului James DeGale, care l-a invins dupa o decizie la puncte, in noiembrie 2015.

"Sunt incantat sa am aceasta oportunitate extraordinara. Badou Jack este un mare campion si a meritat titlurile mondiale cucerite. Intentionez sa ma antrenez din greu si sa fiu in cea mai buna forma a carierei mele pe 30 aprilie. Este sansa mea sa castig centura WBA si sa devin pentru a doua oara campion mondial. Voi castiga si le voi oferi iubitorilor boxului o lupta spectaculoasa", promite pugilistul roman, potrivit MEDIAFAX.

Spre deosebire de Lucian Bute, boxerul suedez Badou Jack, cu patru ani mai tanar decat romanul, are un egal si o singura infrangere la profesionisti in 20 de meciuri. Badou Jack a castigat titlul mondial la categoria WBC in urma cu aproximativ un an, pe 24 aprilie 2015, dupa succesul cu pugilistul americanului Anthony Dirrell.

"M-am antrenat din greu pentru acest meci si sunt nerabdator sa urc in ring. Abia astept sa-mi apar din nou titlul pe 30 aprilie. Sunt cel mai bun supermijlociu din lume si am calitatile necesare sa inving orice adversar cu care urc in ring. Sunt focalizat asupra lui Lucian Bute, insa stiu ca o victorie imi va aduce o confruntare uriasa cu James DeGale", a declarat Badou Jack.

In gala de la Washington se va mai disputa o partida, in afara confruntarii din Lucian Bute si Badou Jack. In ring vor mai urca britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, si mexicanul Rogelio Medina. Castigatorii celor doua dispute se vor intalni intr-o partida pentru unificarea centurii mondiale la categoria supermijlocie.

Citeste si:
Doruleţ Ţiu şi Crinuţa Andra Nicoleta Sebe s-au calificat în...
Doruleţ Ţiu şi Crinuţa Andra...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.