Pugiliştii români Doruleţ Ţiu şi Crinuţa Andra Nicoleta Sebe s-au calificat, marţi, în semifinalele Campionatelor Europene de box pentru tineret de la Sofia şi şi-au asigurat astfel medalii.

Români calificați în semifinalele Campionatelor Europene de box

Florin Ioniţă îşi asigurase şi el o medalie anterior la Europene, cei trei fiind singurii români rămaşi în competiţie.

La cat. 71 kg, Doruleţ Ţiu l-a învins marţi, în sferturi, pe slovacul Roman Horvath, la puncte, cu 4-1. În semifinală, Ţiu va boxa miercuri contra italianului Gabriele Guidi Rontani.

Tot miercuri, Florin Ioniţă va lupta cu kosovarul Syla Donat, în semifinalele cat. 92 kg.

19 boxeri români au participat la Europenele de tineret

În competiţia feminină, Crinuţa Andra Nicoleta Sebe a debutat cu o victorie prin KO tehnic în prima repriză a meciului din sferturile cat. 66 kg, marţi, împotriva bosniacei Amela Halilovic. Miercuri, în semifinale, adversara sa va fi franţuzoaica Maelys Richol.

Marţi, la cat. 51 kg, în sferturi, Vlad-Constantin Şchiopu a fost învins de moldoveanul Ilie Argatu, la puncte (0-5). Ionuţ Marian Pavel a cedat şi el în faţa turcului Ahmet Pekel (0-5), în sferturile cat. 54 kg. Ionuţ Chiriac a pierdut la puncte (1-4) meciul cu germanul Arian Gohar Shenason Esfahani, în sferturile cat. 57 kg.

România a aliniat 19 boxeri la Europenele de tineret, 8 la masculin şi 11 la feminin, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.