Jucatoarea Simona Halep, locul 2 WTA, a declarat, duminica seara, la emisiunea "Garantat 100%" de la TVR, ca nu are vreun complex in fata rusoaicei Mariei Sharapova, locul 5 mondial, subliniind ca jocul acesteia si experienta fac diferenta intre ele.

"Stilul Mariei Sharapova cred ca este matematic clar. Pe tableta. Ea nu isi schimba stilul pe parcursul meciului. Nu am un complex fata de Sharapova, am fost foarte aproape sa castig in fata ei. Joaca mai bine in momentele importante. Cred ca acesta este singurul lucru care face diferenta intre noi. Si experienta", a afirmat Halep.

Pe de alta parte, Halep a comentat si decizia unor jucatoare de a pleca la vestiare in timpul meciurilor: "Plecatul la toaleta este o modalitate de a scoate adversarul din mana, din ritm si mi s-a intamplat asta. Mi s-a spus sa fac acelasi lucru cand joc impotriva Mariei dar nu sunt de acord. Nu pot sa fiu falsa".

Simona Halep spune ca joaca tenis nu pentru bani sau faima, ci din pasiune, ea mentionand ca o "ia dorul" daca trec trei zile fara acest sport si ca face totul cu zambetul pe buze: "Eu joc tenis pentru ca imi place. Deja nu mai joc pentru bani - am linistea asigurata, pentru faima - nu imi place sa fiu in centrul atentiei. Am o pasiune: daca nu joc trei zile ma ia dorul. Imi place ceea ce fac. Tot ceea ce fac fac cu zambetul pe buze. In rest am viata mea simpla, cu familia si cu prietenii si departe de centrul atentiei. Merg doar la petrecerile la care sunt obligata sa merg".

Romanca a precizat ca in sport performanta inseamna sacrificiu si un program foarte strict. Ea a mai spus ca a trebuit sa se acomodeze cu faptul ca a ajuns la cel mai inalt nivel. "Trebuia sa cred in mine mult mai mult si sa constientizez ca am valoarea sa fiu acolo".

Halep a mentionat ca nu a fost ajutata in trecut de Gheorghe Hagi, asa cum s-a scris. Jucatoarea recunoaste insa ca Hagi a fost modelul sau in viata si ca este emotionata atunci cand fostul fotbalist vine sa o sustina. "In continuare sunt foarte intimidata de domnul Tiriac. Sunt momente cand sunt emotionata si de Gheorghe Hagi cand vine. Dar sunt lucruri pozitive. Stiu ca in momentul ala vrei sa te autodepasesti. Trebuie sa ii simtim ca sunt in tribuna dar sa fim noi insine cand jucam", a explicat sportiva.

Simona Halep a mai declarat ca pe teren este rivalitate, dar in afara terenului jucatoarele de tenis sunt prietene. "Vorbim, ne amuzam, mergem la petrecerile la care suntem obligate, in vestiare radem inainte de meci... Sunt unele jucatoare care nu vorbesc. Sharapova de exemplu nu vorbeste cu nimeni. Bouchard nu vorbeste, cred ca o imita putin. Toti avem idoli, si eu am avut. In tenis a fost Justine Henin, de aceeasi inaltime cu mine, mi-au placut mult jocul ei, agresivitatea si creativitatea. Iar in viata a fost Gheorghe Hagi, ca model, ca ambitie si ca incredere", a adaugat ea.

Citeste si:
Ashleigh Barty, viața după tenis: fostul lider mondial a devenit...
Ashleigh Barty, viața după...

Halep este de parere ca tenisul "este geometrie". "Sunt unghiuri pe care trebuie sa le descoperi cand mingea este in fata ta. Tenisul este fractiune de secunda, trebuie sa lasi uneori instinctul", a explicat sportiva.

Jucatoarea a mai precizat ca romanii trebuie sa aiba incredere mai multa in ceea ce pot face, ea adaugand ca s-a intalnit mai demult cu situatia de a nu fi respectata "oarecum", fiind din Romania. "Eu am spus intotdeauna ca sunt mandra ca sunt romanca. Oamenii sunt sufletisti, dar ne punem tot timpul o limita si acest lucru ne dauneaza. Am fost foarte timida in trecut si cred ca tot din aceasta cauza, nu sunt dintr-o tara foarte bogata...", a afirmat Halep.

Simona Halep recunoaste ca primeste greu criticile, dar este de parere ca acestea o ajuta. Ea a spus si ca a fost foarte afectata de comentariile de dupa ce a lipsit de la Fed Cup, insa a mentionat ca in acea perioada era "epuizata complet" si in plus se intamplase si o tragedie in familia sa, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Halep a vorbit si despre atmosfera de la meciuri, ea adaugand ca o deranjeaza reclamele si muzica atunci cand schimba terenul, dar nu crede ca trebuie sa se supere, deoarece reclamele sunt tot in folosul sportivilor.

Intrebata daca exista sportivi dopati in tenis, Simona Halep a evitat sa dea un raspuns. Romanca a spus doar ca exista sportivi care alearga foarte mult, dar acestia poate ca au muncit mai mult si au ajuns natural sa poata face un astfel de efort.

Halep isi doreste ca dupa ce isi va incheia cariera sa isi intemeieze o familie, dar si sa se dezvolte si in alt domeniu. "Vreau sa fiu total acum doar pentru tenis. Dupa tenis vreau sa-mi fac familie, sa am copii, vreau sa fac o facultate, ceva diferit de sport. Am citit foarte multe carti de psihologie si e posibil sa merg in acea directie, dar vreau sa ma dezvolt si in alt domeniu", a explicat sportiva.

Citeste si:
Rusoaica Maria Sharapova, decizie neașteptată la două săptămâni de...
Rusoaica Maria Sharapova,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.