Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a pierdut, marti, scor 4-6, 4-6, al doilea meci disputat in Grupa Rosie a Turneului Campioanelor de la Singapore, cu rusoaica Maria Sharapova, locul 4 WTA.

Partida a durat o ora si 54 de minute si la capatul ei romanca a inregistrat a sasea infrangere din tot atatea meciuri disputate cu Sarapova.

Simona Halep si Maria Sarapova nu se mai inalnisera din august 2014, din sferturile de finala ale turneului de la Cincinnati, cand rusoaica se impusese in trei seturi. Dupa o asteptare atat de lunga, fanii nu au avut parte, marti, la Singapore, de o partida spectaculoasa, sportivele gresind destul de mult. Diferenta pe tabela a fost facuta in cele din urma de momentele sclipitoare din evolutia Mariei Sarapova.

Halep a inceput crispata meciul, cu lovituri lungi, trimise ori in aut ori pe centrul terenului. In aceste conditii, rusoiaca nu a avut probleme sa se distanteze la 2-0, dupa un break in ghemul al doilea. Cu mai mult curaj si cu presiune pe reverul adversarei, Halep a recuperat imediat break-ul si apoi a egalat la 2. A urmat un joc echilibrat, in care Sarapova lasa totusi impresia ca tine pasul cu greutate, prin greselile comise, iar jucatoarea romana ca ezita sa profite de aceste slabiciuni. Ele si-au fructificat serviciul pana la 5-4 pentru rusoaica, moment in care Halep a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill.

Acesta i-a transmis romancei sa fie mai agresiva, sa o impinga pe Sarapova cat mai in spatele terenului si sa contine presiunea pe reverul ei. Efectul interventiei lui Cahill asupra Simonei Halep a fost unul neasteptat. Jucatoarea din Constanta a intrat intr-un blocaj si nu a mai castigat decat un ghem din urmatoarele sapte. Setul I s-a incheiat cu un break reusit de Sarapova dupa primele doua duble greseli comise de Halep: 6-4 in 54 de minute.

Evolutia rusoaicei s-a imbunatatit constant in setul al doilea, in timp ce Halep si-a inmultit greselile nefortate. Sarapova a castigat pe serviciul rivalei in ghemul al doilea, a condus cu 3-0 si 4-1, apoi a reusit un nou break, ridicand scorul de la 5-1, scrie MEDIAFAX.

Sigura de victorie, Sarapova si-a pierdut concentrarea si i-a permis Simonei Halep sa recupereze ambele break-uri si sa se apropie la 5-4. La acest scor, Sven Groeneveld, antrenorul Mariei Sarapova, a intervenit si a pus capat degringoladei din jocul elevei lui. El i-a cerut acesteia sa nu mai rispeasca punctele, sa continue sa fie disciplinata in joc si sa repete evolutia de pana la 5-1. Castigatoarea editiei din 2004 a Turneului Campioanelor a revenit pe teren hotarata sa inchida meciul si a reusit acest lucru imediat, dupa un nou break: 6-4, 6-4.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Sarapova a avut o explozie de bucurie la final, putandu-se considera cu un picior in semifinalele competitiei de la Singapore. Ea i-a promis o recompensa financiara antrenorului, pentru sfaturile pe care i le-a dat. "A fost un meci foarte greu. Halep a revenit de la 1-5 in setul doi, dar asta se intampla cand nu ai mai jucat de mult timp. Nici un meci nu e usor aici. Antrenorul o sa aiba parte de mai multi bani pentru sfaturile pe care mi le-a dat", a declarat invingatoarea, dupa partida.

Tot marti, italianca Flavia Pennetta, locul 8 WTA, a invins-o, cu scorul de 7-6 (5), 6-4, pe poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA.

In urma acestor rezultate, Maria Sarapova conduce Grupa Rusie, cu doua victorii (4/1 setaveraj), urmata de Simona Halep, o victorie (2/2), Flavia Pennetta, tot o victorie (2/2) si Agnieszka Radwanska, fara victorie (1/4). Ultimele meciuri din aceasta grupa vor avea loc joi: Simona Halep - Agnieszka Radwanska si Maria Sarapova - Flavia Pennetta.

Citeste si:
Britanic condamnat la pușcărie în Singapore pentru că a refuzat să...
Pedeapsă cruntă pentru un...

Primele doua jucatoare clasate in fiecare grupa se califica in semifinalele turneului. Miercuri, sunt programate partide din etapa a doua a Grupei Albe: Lucie Safarova - Petra Kvitova si Garbine Muguruza - Angelique Kerber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.