Sport 21 August 2015 12:51
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, vineri, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2, pe sportiva germana Andrea Petkovic, locul 17 WTA si cap de serie numarul 15, calificandu-se in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

La finalul partidei de joi noapte, Simona Halep a declarat ca este foarte obosita si nu stie cum a reusit sa se impuna in fata sportivei germane Andrea Petkovic, in intalnirea din optimile de finala ale turneului de la Cincinnati, dar a dorit foarte mult sa castige acest meci.

"A fost foarte dificil, nici nu stiu cum am castigat. Sunt foarte obosita, dar am vrut cu adevarat sa castig acest meci. Am luptat pana la final si sunt bucuroasa ca am fost concentrata pana la sfarsit. Poate ca am vorbit prea mult cu mine insami pe teren, dar maine voi fi mai tacuta", a declarat Halep, care este la doua victorii de revenirea pe locul 2 WTA. Partida a durat doua ore si 40 de minute.

Dupa Kristina Mladenovic, Halep a intalnit o alta jucatoare inalta, pe Andrea Petkovic (1,80 metri inaltime), de asemenea o sportiva cu serviciu si lovituri puternice. Meciul din noaptea de joi spre vineri a avut o durata lunga, ca partida din turul al doilea, spre trei ore. Schimburile de mingi au fost intense, ghemurile au fost lungi, iar cele doua jucatoare nu s-au menajat si s-au alergat pe toata latimea terenului.

Cu toate ca a jucat si in partida anterioara mult, doua ore si 50 de minute, Halep a castigat meciul cu sportiva germana in principal datorita conditiei fizice mai bune. Nu poate fi trecuta cu vederea, totusi, calitatea loviturilor si mobilitatea superioare, in cazul romancei, care au anulat, pe masura ce timpul trecea, jocul in forta al lui Petkovic.

Halep a inceput cu un break meciul, Petkovici a egalat imediat, apoi pana la 5-4 pentru jucatoarea germana de 27 de ani s-a mers cu seviciul fructificat de fiecare parte. Mai agresiva, Petkovici a reusit un nou break in ghemul al zecelea si si-a trecut setul pe tabela, cu 6-4, dupa 46 de minute.

Condusa cu 1-0 la inceputul setului al doilea, romanca a reusit prima data sa castige doua ghemuri la rand, cu break de 2-1. Petkovici a acuzat o problema la palma dreapta, astfel ca in pauza a cerut interventia trainer-ului, care i-a aplicat un pansament la mana. Pauza s-a lungit suficient ca sa o scoata din ritm pe Halep, care s-a vazut imediat condusa cu 3-2. La acest scor, a fost randul ei sa solicite o pauza medicala, pentru o problema la genunchiul stang. Au urmat trei ghemuri la rand castigate de sportiva romana, care apoi a egalat la seturi, tot cu 6-4, dupa alte 62 de minute, scrie mediafax.

Citeste si:
Lord of the Dance revine în România în cadrul turneului aniversar...
Lord of the Dance revine în...

Setul decisiv a inceput cu un ghem lung, pe serviciul germanei. Halep l-a castigat pe acesta si pe urmatorul, conducand cu 2-0. Petkovic a aratat semne clare de oboseala, chiar daca a egalat la 2 pe fondul relaxarii Simonei Halep. In continuare, jucatoarea nascuta la Tuzla, in Bosnia, nu a mai opus mare rezistenta, astfel ca Halep s-a impus cu 6-2 in decisiv.

In faza urmatoare, Halep va juca, sambata, nu inainte de ora 03.30, cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 34 WTA, care, in optimi, a beneficiat de abandonul sportivei Victoria Azarenka din Belarus, locul 21 WTA, la scorul de 1-6, 3-0.

Jucatoarea din Constanta conduce cu 4-0 in intalnirile directe cu Pavliucenkova, dar ultima lor partida a avut loc la finalul sezonului 2013.
Pentru accederea in sferturi, Halep va primi un premiu de 57.380 de dolari si 190 de puncte WTA.

Simona Halep si-a egalat performanta de anul trecut la Western&Southern Open, calificarea in sferturile de finala. In cazul in care va ajunge in finala la Cincinnati, la actuala editie, Halep va reveni pe locul 2 WTA.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.