Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale în valoare de 611.210 euro, după ce a învins-o în trei seturi, 6-0, 2-6, 6-1, pe germanca Tamara Korpatsch, într-o partidă disputată joi.

Răducanu, în sferturile de finală la WTA

Răducanu (19 ani), deţinătoarea trofeului la US Open, s-a impus după o oră şi 39 de minute de joc în faţa lui Korpatsch, care a acces pe tabloul principal al competiţiei din postura de lucky loser.

În turul următor, Emma Răducanu va avea o misiune extrem de dificilă, urmând să o înfrunte pe poloneza Iga Swiatek (20 ani), numărul unu mondial. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist, singurul lor duel anterior având loc în 2018, la turneul de la Wimbledon rezervat junioarelor, unde Swiatek a obţinut o victorie facilă, cu 6-0, 6-1, în sferturile de finală, cucerind ulterior trofeul.

Într-un alt meci disputat joi la Stuttgart, estoniana Anett Kontaveit, cap de serie numărul 5, a învins-o cu 2-6, 6-3, 7-6 (7/5) pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, obţinând cu această ocazie a 22-a sa victorie consecutivă indoor, serie pe parcursul căreia a cucerit trofeele la Ostrava, Moscova şi Cluj-Napoca, anul trecut, şi la Sankt Petersburg, în acest an, reaminteşte site-ul WTA.

Rezultatele din optimile de finală

Kontaveit o va înfrunta pentru un loc în semifinale pe belarusa Arina Sabalenka, favorita numărul 3, care a dispus cu 6-1, 3-6, 6-2, de canadianca Bianca Andreescu, potrivit Agerpres.

Rezultate - optimi de finală:
Emma Răducanu (Marea Britanie/N.8) - Tamara Korpatsch (Germania) 6-0, 2-6, 6-1
Laura Siegemund (Germania) - Maria Sakkari (Grecia/N.4) 6-4, 3-1 (abandon Sakkari)
Liudmila Samsonova (Rusia) - Karolina Pliskova (Cehia/N.6) 6-4, 6-4
Anett Kontaveit (Estonia/N.5) - Ekaterina Alexandrova (Rusia) 2-6, 6-3, 7-6 (7/5)
Arina Sabalenka (Belarus/N.3) - Bianca Andreescu (Canada) 6-1, 3-6, 6-2
Ons Jabeur (Tunisia/N.7) - Daria Kasatkina (Rusia) 6-3, 6-3
Paula Badosa (Spania/N.2) - Elena Rîbakina (Kazahstan) 6-2, 4-6, 7-6 (7/4)
Iga Swiatek (Polonia/N.1) - Eva Lys (Belgia) 6-1, 6-1

Citeste si:
VIDEO Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open....
VIDEO Simona Halep s-a...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.