Sport 29 Iulie 2015 12:48
Gruparea Sahtior Donetk a postat un mesaj pe site-ul oficial in care il felicita la aniversare pe Mircea Lucescu, despre care scrie ca este cel mai de succes antrenor din istoria clubului, in timp ce directorul general Serghei Palkin afirma ca romanul este "profesorul sau".

"La multi ani, Mister!. Tehnicianul roman conduce Sahtior de 12 ani, in care s-au schimbat cateva generatii de jucatori. Mister detine recordul pentru cea mai lunga perioada ca antrenor principal si este cel mai de succes tehnician din istoria clubului. Pana acum echipa a castigat 21 de trofee sub conducerea lui Lucescu. Ii dorim sanatate, fericire si victorii. Fie ca toate planurile sa reuseasca", scrie pe site-ul gruparii din Donetk.

"Draga Mircea! De 11 ani lucram impreuna, Si in tot acest timp, nu am incetat sa-ti admir enegria, intelepciunea si determinarea. Mereu am fost impresionat de abilitatea ta de a cladi relatii si a conduce echipa, de a stabili o legatura cu toata lumea. Este un mare noroc pentru Sahtior ca te-a ales ca antrenor si ca ai acceptat. Esti unul dintre cei mai buni antrenori ai vremurilor noastre. Mister, esti profesorul meu!. Candva ai spus: «Trebuie sa ne dezvoltam mereu, sa mergem inainte, sa acumulam cunostinte noi, indiferent de varsta, statut sau pozitie sociala». Aceste vorbe m-au stimulat. Multumesc in mod special pentru calitatile tale umane. Pentru implicarea in problemelor celorlalti. Pentru dorinta de a ajuta oamenii. Pentru atentia si solidaritatea fata de oameni. Draga Mister! La multi ani! Isi doresc sanatate, succes, liniste si, desigur, noi victorii cu Sahtior", a declarat directorul general Serghei Palkin.

Antrenorul formatiei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, cel mai titrat tehnician roman, cu 12 titluri de campion, opt in Ucraina, doua in Turcia si doua in Romania, implineste, miercuri, varsta de 70 de ani. Cele mai multe performante din cariera sa de antrenor le-a obtinut cu actuala sa echipa, Sahtior Donetk, cu care a castigat de opt ori titlul de campion national, cinci Cupe ale Ucrainei si sapte Supercupe.

Mircea Lucescu s-a nascut la 29 iulie 1945 si a antrenat de-a lungul carierei formatiile Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucuresti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Besiktas si in prezent Sahtior Donetk. Mircea Lucescu este tatal fostului selectioner al Romaniei, Razvan Lucescu, scrie MEDIAFAX.

Din postura de jucator, Mircea Lucescu a activat la Dinamo Bucuresti, Politehnica Bucuresti si Corvinul Hunedoara. Ca jucator la Dinamo, Lucescu a castigat 7 titluri in campionatul romanesc, in editiile 1963/1964, 1964/1965, 1970/1971, 1972/1973, 1974/1975, 1976/1977 si 1989/1990 (in acest ultim sezon a jucat un sfert de ora intr-un meci cu Sportul Studentesc, la varsta de 45 de ani).

Citeste si:
Ce meserii a avut Denis Roabeș înainte de a se muta în România....
Ce meserii a avut Denis...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.