Sport 12 Iunie 2015 15:27
Cluburile din Liga I, intrunite, vineri, in Adunarea Generala a LPF, au respins propunerea companiei ISB de diminuarea a contractului privind drepturile TV ale meciurilor din primul esalon.

Pentru respingerea diminuarii contractului s-au pronuntat 13 grupari, una fiind impotriva.

Pana luni, ISB trebuie sa achite 17 milioane de euro ligii, reprezentand prima transa din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, in caz contrar contractul cu firma din Malta va fi reziliat. Daca intelegerea cu ISB va fi rupta, companiile RCS-RDS si Telekom sunt dispuse sa le ofera cluburilor intre 25 si 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea in comun a drepturilor TV ale meciurilor din Liga I.

"Am primit o oferta scrisa din partea companiei RCS-RDS privind drepturile TV. Oferta RCS este facuta impreuna cu Dolce. Cred ca au primit-o toate cluburile din Liga I. Este o propunere care se intinde pe patru ani, cu o valoare cuprinsa intre 25 si 28 de milioane de euro pe sezon. Fara discutie, este o propunere mult mai avantajaoasa decat ceea ce ne-a oferit ISB-ul", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, conducatorul unui club din Liga I, scrie MEDIAFAX.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, detinatoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, in cadrul Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul esalon, in sezonul viitor. ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de platit anual catre gruparile din Liga I, fiind dispusa sa achite numai 21,5 milioane de euro pentru sezonul 2015/2016.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal trebuie sa incaseze de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon, in cei cinci ani. La aceasta suma se adauga un milion de euro pentru Cupa Ligii. In plus, LPF primeste o suma egala cu 20 la suta din veniturile nete din publicitate, care vor fi obtinute de catre televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Citeste si:
Cutremure în Turcia: În mijlocul dezastrului sunt prinşi şi mulţi...
Cutremure în Turcia: În...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.