Sport 2 Aprilie 2015 11:41
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, joi, cu scorul de 6-1, 7-5, pe americanca Sloane Stephens, locul 45 WTA, si s-a calificat in semifinalele turneului Miami Open, faza in care o va intalni pe Serena Williams, numarul 1 mondial.

Partida a durat o ora si 15 minute. Pentru Simona Halep a fost a 14-a victorie consecutiva in circuitul WTA. Calificarea in semifinale este recompensata la Miami Open cu un premiu de 220.230 de dolari si 390 de puncte WTA. La randul ei, Serena Williams (SUA) a invins-o pe Sabine Lisicki (Germania), locul 21 WTA si cap de serie numarul 27, cu scorul 7-6 (4), 1-6, 6-3, in sferturile de finala. Pentru cea mai buna jucatoare din lume, potrivit clasamentului WTA, aceasta a fost victoria cu numarul 700 din cariera.

Halep si Williams s-au intalnit ultima data, in octombrie 2014, in finala Turneului Campioanelor, romanca fiind invinsa, cu scorul de 6-3, 6-0. Cele doua jucatoare s-au mai intalnit si in Grupa Rosie a competitiei, cand Halep a castigat cu 6-0, 6-2. Anterior, ele au mai jucat de trei ori si de fiecare data s-a impus Williams. Prima data au evoluat una impotriva celeilalte in 2011, in turul doi al turneului de la Wimbledon, cand Serena Williams a castigat in trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Urmatoarele doua partide au avut loc in 2013 si s-au incheiat cu scorul de 6-3, 6-0, in semifinalele turneului de la Roma, si cu scorul de 6-0, 6-4, in sferturile de finala ale turneului de la Cincinnati.

Ocupantele locurilor 1 si 3 ar fi trebuit sa joace una impotriva celeilalte si in semifinalele turneului de la Indian Wells, dar Williams s-a retras inaintea partidei, din cauza unei accidentari la genunchi, scrie MEDIAFAX.

Meciul Halep - Williams este programat, vineri, de la ora 04.00. In cealalta semifinala a turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, vor juca, joi, de la ora 20.00, Andrea Petkovic (Germania), locul 10 WTA si cap de serie numarul 9, si Carla Suarez Navarro (Spania), locul 12 WTA si cap de serie numarul 12

Dupa ce Maria Sarapova a fost eliminata in turul secund al Miami Open, Simona Halep poate reveni pe locul 2 mondial, ocupat acum de rusoiaca, daca va castiga turneul din Florida. Totodata, daca va ajunge si se va impune in finala de sambata, romanca va deveni a treia jucatoare care reuseste "dubla" Indian Wells-Miami, dupa Steffi Graf si Kim Clijsters.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.