Sport 31 Martie 2015 11:00
Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, marti, cu scorul de 6-3, 7-5, pe Flavia Pennetta din Italia, locul 28 WTA si cap de serie numarul 15, calificandu-se in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open.

Partida a durat o ora si 31 de minute si, la finalul intalnirii, Halep a obtinut a 13-a victorie consecutiva in circuitul WTA. Anterior, Halep, 23 de ani, si Pennetta, 33 de ani, s-au mai intalnit de trei ori si de fiecare data s-a impus sportiva italiana. Ultimul lor meci a fost la editia 2013 a US Open, in faza optimilor de finala, iar scorul a fost de 6-2, 7-6 (3).

Luni seara, la Miami (marti dimineata, in Romania), spectatorii prezenti pe arena centrala din complexul Crandon Park, printre care s-au aflat numerosi romani, au avut parte de un tenis de inalta tinuta, practicat de doua jucatoare cu putine slabiciuni. Ele au facut spectacol, au lovit puternic, au jucat puncte cu schimburi lungi de mingi si au facut risipa de energie. Simona Halep a inceput mai bine, Pannetta a echilibrat jocul in setul al doilea, in care a condus cu 5-2, dar tot romanca a avut finalul, cu cinci ghemuri castigate la rand.

Pennetta a dat inaltime la mingile trimise catre linia de fund, la fel cum a facut-o Jelena Jankovici in finala de la Indian Wells, incomodand-o vizibil pe Halep. Sportiva romana a gestionat mai bine aceste situatii si adversara nu a putut profita. Italianca a jucat pe lovitura de dreapta a rivalei, mai putin precisa la ultimele meciuri, insa la aceasta partida "forehand-ul" nu a tradat-o pe Halep. Meciul a inceput echilibrat, cele doua jucatoare fructificandu-si serviciul pana la 3-2 pentru Halep. Sportiva din Constanta a obtinut un break la acest scor, suficient pentru a castiga primul set, cu 6-3, dupa 40 de minute, scrie MEDIAFAX.

In setul al doilea, Pennetta s-a distantat la 2-0, dupa un break reusit in ghemul al doilea. Au urmat alte patru ghemuri in care fiecare jucatoare a castigat pe serviciul adversarei si scorul a ajuns la 4-2 pentru sportiva din Italia, care a facut apoi 5-2. De la acest scor, Halep a pus in scena una dintre revenirile ei de exceptie. Ea si-a luat serviciul, apoi Pennetta a servit pentru castigarea setului, la 5-3. La 30-15 pentru italianca, arbitrul de scaun Kader Nouni a avut o interventie care probabil a schimbat soarta setului. Francezul nu a fost de acord cu o minge strigata aut de un arbitru de linie, iar reluarea prin "hawk-eye" i-a dat dreptate. Mingea a fost buna si scorul a devenit 30-30, in loc de 40-15 pentru Pennetta. Jucatoarea de 33 de ani si-a pierdut increderea si si-a cedat serviciul, iar Halep a simtit ca este momentul sa se desprinda decisiv. Romanca a castigat si urmatoarele trei ghemuri, printre care un break la 5-5, si a incheiat setul, cu 7-5, si meciul dupa 91 de minute.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Foarte mobila si agresiva, cu toate loviturile "in functiune" si cu serviciul la un nivel acceptabil, Halep era greu de invins marti. Simona Halep a reusit in aceasta partida din optimi cea mai buna evolutie de la Miami Open si, poate, una dintre cele mai bune din acest an, in conditiile in care a intalnit o adversara experimentata, care stie bine jocul de tenis. Statistica meciului reflecta echilibrul din teren: 34 de greseli nefortate pentru Halep, 37 pentru adversara, 12-12 la lovituri castigatoare, 4-2 la duble greseli si 64-61 la procentajul de reusita a primului serviciu.

In faza urmatoare, Halep va juca impotriva jucatoarei americane Sloane Stephens, locul 45 WTA, care a eliminat-o, luni, cu scorul de 6-4, 7-6 (5), pe sportiva elvetiana Belinda Bencic, locul 34 WTA, dupa un meci de doua ore si opt minute. Scorul intalnirilor directe intre Halep si Stephens, 22 de ani, este egal, 2-2, romanca impunandu-se in ultimul meci, cu scorul de 6-4, 6-3, in optimile de finala ale French Open, editia 2014.

Citeste si:
Handbal: România s-a calificat la Campionatul European - EHF EURO...
Handbal: România s-a...

Prima partida a avut loc la Barcelona, in turul I al editiei din 2012, cand tot Halep a castigat, cu 6-4, 6-4. In 2013, in turul II al turneului de la Hobart si in turul I al Australian Open, Stephens a castigat cu 6-4, 6-0, respectiv 6-1, 6-1. Calificarea in sferturile de finala ale Miami Open este recompensata cu un premiu de 112.270 de dolari si cu 215 puncte WTA.

Dupa ce Maria Sarapova a fost eliminata in turul secund al Miami Open, Simona Halep poate reveni pe locul 2 mondial, ocupat acum de rusoiaca, daca va castiga turneul din Florida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.