Steaua a ajuns, joi, la un acord cu conducerea Clubului Sportiv al Armatei pentru folosirea marcii Steaua, la capatul unor negocieri care au durat aproximativ o ora si 45 de minute, a anuntat unul dintre avocatii gruparii conduse de Gigi Becali.

"Am ajuns la un acord cu CSA Steaua pentru ca FC sa foloseasca in continuare emblema si culorile. Nu s-a semnat inca nimic, urmeaza ca domnul Argaseala sa dea un comunicat", a declarat la finalul intalnirii de joi unul dintre avocatii gruparii FC Steaua. La intalnirea care a avut loc la sediul Clubului Sportiv al Armatei au mai participat din partea FC Steaua presedintele Consiliului de Administratie Valeriu Argaseala si directorul financiar Iulian Gheorghisor.

Clubul Sportiv al Armatei a transmis, miercuri, gruparii patronate de Gigi Becali, prin intermediul unui comunicat de presa, disponibilitatea de a discuta cu reprezentantii echipei de fotbal cu privire la marca Steaua, invitandu-i pe acestia la o intalnire pentru clarificarea situatiei.

"Clubul Sportiv al Armatei mentine disponibilitatea de a purta in continuare discutii cu reprezentantii societatii comerciale care administreaza echipa de fotbal pentru identificarea solutiilor legale care sa vina in sprijinul promovarii valorilor sportului romanesc. Astfel, joi, 15 ianuarie, incepand cu orele 15.00, conducerea clubului militar invita Consiliul de Conducere al echipei de fotbal, la sediul CSA Steaua Bucuresti, pentru o intalnire oficiala in vederea clarificarii situatiei generate. Clubul Sportiv al Armatei Steaua a militat intotdeauna si o va face in continuare pentru promovarea performantelor fenomenului sportiv romanesc", se mentiona in comunicatul Clubului Sportiv al Armatei, scrie MEDIAFAX.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Oficialii celor doua cluburi s-au intalnit, in decembrie, pentru a negocia termenii in care echipa de fotbal poate continua sa foloseasca denumirea de FC Steaua. Dupa intalnire, cele doua grupari au anuntat, intr-un comunicat comun ca au ajuns la un acord, valabil pana la 15 decembrie 2014, astfel incat activitatea echipei de fotbal in Liga Europa si in Cupa Ligii sa nu fie afectata.In urma acestui litigiu, emblema FC Steaua a fost eliminata de pe site-ul oficial al clubului si de pe pagina de Facebook a echipei antrenate de Constantin Galca.

Citeste si:
A început armistițiul temporar dintre Israel și Hamas. Care sunt...
A început armistițiul...

La inceputul acestui an, clubul aflat in proprietatea lui Gigi Becali a depus la OSIM mai multe cereri de inregistrare a unor marci diferite de cea pierduta in urma deciziei instantei supreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.