800 de suporteri unguri au sosit, sambata, in jurul orei 13.30, la Bucuresti, cu trenul, pentru meciul Romania-Ungaria, din preliminariile Euro-2016, si urmeaza sa fie dusi direct la Arena Nationala cu 15 autobuze ale RATB, fanii aruncand cu fumigene la intrarea in gara Baneasa.

"Trenul de aur", care a plecat de la Budapesta cu o locomotiva pictata cu chipurile celor mai cunoscuti fotbalisti din Ungaria, a plecat la 16.15, vineri, din capitala ungara. Acesta va pleca la ora 23.00 de la Bucuresti, urmand sa ajunga la Budapesta, duminica la ora 13.50. Fanii au aruncat fumigene si petarde la intrarea in gara Baneasa, iar pe tren erau arborate steaguri ale Ungariei. Aproximativ 3000 de suporteri, conform FRF, vin la Bucuresti, atat cu trenul, cat si cu masini personale.

Autoritatile romane si maghiare au luat decizia de a-i trasporta direct la stadion pentru evitarea incidentelor de anul trecut.

Pe traseul de la gara Baneasa pana la stadion, transportul va fi supravegheat si cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General pentru Aviatie, pentru a avea imagini in timp real de pe traseu si a evita eventuale incidente, a declarat pentru MEDIAFAX, Irina Dragan, purtator de cuvant al Jandarmeriei Romane. De asemenea, suporterii vor fi filmati cu ajutorul unor drone comandate de la sol.

Fanii unguri au primit, la sosirea la Bucuresti, un pliant cu informatii privind traseul, detalii despre stadion si masurile care trebuie sa le respecte in Romania. Un tren special pentru suporterii unguri care vor asista la meciul dintre cele doua nationale de fotbal a intrat in tara la ora 02.00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde a stationat aproximativ o ora, timp in care autoritatile de frontiera au verificat documentele pasagerilor.

Trenul a venit de la Budapesta, avand 780 de pasageri, iar pe locomotiva sunt pictate chipurile celor mai cunoscuti fotbalisti din Ungaria. Fanii au aruncat cu petarde, cutii si sticle de bere si au scandat de la ferestre "Ungaria! Ungaria" in garile din Curtici si Arad, insa fortele de ordine nu au aplicat sanctiuni. Suporterii unguri care vin la Bucuresti cu trenul, sambata, pentru meciul de fotbal Romania-Ungaria vor fi dusi de la gara direct la stadion, cu 15 autobuze ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), in care vor fi si jandarmi.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

Fanii unguri au fost implicati in incidente si la precedentul meci Romania-Ungaria, jucat la Bucuresti in 6 septembrie 2013. Atunci, ei au fost recalcitranti la Gara de Nord, unde au folosit fumigene si au incercat sa forteze dispozitivele de ordine, dar si in Centrul Istoric, dupa ce s-au aratat deranjati de prezenta echipelor de filmare ale televiziunilor de stiri. Potrivit Jandarmeriei, 16 suporteri unguri au primit ulterior o interdictie de un an pe stadioane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.