Sport 13 Iulie 2014 11:00
Simona Halep, cap de serie numarul 1, s-a calificat in finala turneului BRD Bucharest Open, dupa ce a invins-o, sambata, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-1, pe sportiva Monica Niculescu, locul 68 WTA.

Halep s-a impus in doua ore in fata lui Niculescu.

Simona Halep a controlat in totalitate primul set, singurul moment in care a fost pusa in dificultate fiind in ghemul 3, cand Niculescu a reusit un rebreak.

Numarul 3 mondial a revenit insa repede si s-a distantat la 4-1. Forta loviturilor Simonei Halep, dar si greselile nefortate, au facut ca Niculescu sa nu isi mai adjudece decat un singur ghem, pana in finalul setului castigat cu 6-2 de adversara ei. Cursul jocului s-a schimbat in setul doi, Niculescu reusind sa o surprinda pe Halep si sa castige de doua ori pe serviciul acesteia. Ea egaleaza la seturi, 1-1, insusindu-si ultimul ghem dupa ce a fost condusa de Halep cu 0-40, transmite MEDIAFAX.

Chiar daca Monica Niculescu a avut destul de multi sustinatori in tribuna, publicul a fost in mod evident de partea Simonei Halep, pe care a aplaudat-o la scena deschisa dupa apoape fiecare minge castigata.

Experienta Simonei Halep acumulata in meciurile de Grand Slam din ultima perioada a facut ca setul decisiv sa nu aiba practic istoric. Monica Niculescu a reusit doar un break in ghemul cinci, iar Simona Halep s-a impus cu 6-1 in ultimul set al semifinalei romanesti, castigand prima minge de meci pe care a avut-o.

Jucatoarea romana, ocupanta locului 3 in clasamentul mondial, va intalni in ultimul act al competitiei pe italianca Roberta Vinci, a doua favorita, care a trecut in semifinale de sportiva Kristina Kucova din Slovacia, scor 6-1, 6-3.

Halep este detinatoarea titlului de la Budapesta de anul trecut, turneul WTA fiind mutat in 2014 la Bucuresti din cauza problemelor financiare ale competitiei ungare.

La BRD Bucharest Open, castigatoarea trofeului va obtine 43.000 de dolari si 280 de puncte WTA, iar finalista 21.400 de dolari si 180 de puncte WTA. Turneul este dotat cu premii in valoare totala de 250.000 de dolari.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.