Sport 3 Iulie 2014 12:36
Autoritatile braziliene au destructurat o retea de vanzare ilegala a biletelor la partidele de la Cupa Mondiala de fotbal si ancheteaza existenta unor eventuali complici in cadrul FIFA si federatiilor braziliene, argentiniene si spaniole.

Aceasta retea era dirijata de un algerian, Mohamadou Lamine Fofana, care a facut de trei luni obiectul unei anchete, a declarat, miercuri, procurorul Marcos Kac, insarcinat cu investigatiile in acest caz, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, zece persoane banuite de a fi membre ale acestei organizatii au fost interogati la Rio de Janeiro si Sao Paulo, in cadrul "Operatiunii Jules Rimet", dupa numele fostului presedinte francez al FIFA, initiatorul Cupei Mondiale.

Fratele si impresarului fotbalistului brazilian Ronaldinho, Roberto de Assis Moreira, va fi audiat in cadrul acestei anchete, a indicat Parchetul din Sao Paulo.

Fratele lui Ronaldinho "le-a spus unor prieteni ca pot cumpara bilete prin acest sistem" pentru a asista la meciuri din tribunele VIP, a declarat Kac agentiei France Presse.

Cotidianul btazilian O'Dia a publicat, miercuri seara, stenograma inregistrarii unei discutii telefonice, autorizata de justitie, in care fratele lui Ronaldinho il intreba pe Fofana daca a primit solicitarile de bilete din partea prietenilor lui.

In cadrul aceleiasi convorbiri, din data de 17 iunie, Fofana se oferea sa intermedieze transferul lui Ronaldinho, care evolueaza acum la Atletico Mineiro, in Qatar sau Dubai.

Potrivit politiei braziliene, biletele proveneau din pachetele furnizate gratuit de FIFA partenerilor, federatiilor nationale, ONG-urilor sau jucatorilor.

"Reteaua obtinea sume mari de bani pentru fiecare meci, vanzand aproximativ o mie de bilete per partida la preturi incepand cu 1.000 de euro fiecare", a explicat procurorul..

Fofana, 57 de ani, ar fi rezident in Dubai si ar avea un birou in Elvetia, potrivit O'Dia, care adauga ca sistemul fruadulos ar fi functionat la ultimele patru editii ale Cupei Mondiale, generand venituri de aproximativ 70 de milioane de euro la fiecare competitie.

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele pentru Agri Trade Summit 2024. Prețuri...
S-au pus în vânzare biletele...

Procurorul a mentionat ca biletele aveau locuri in sectoarele destinate federatiilor din Brazilia, Argentina si Spania. "De asemenea, avem banuieli ca reteaua avea contacte cu cineva din cadrul FIFA. Cercetam si aceasta pista", a precizat anchetatorul.

Vanzarea tichetelor se facea prin intermediul a trei agentii de turism din Copacabana (sud de Rio), care au fost inchise de politie.

Intr-un comunicat dat publicitatii miercuri seara, directorul de marketing al FIFA, Thierry Weil, a declarat ca asteapta rezultatele anchetei. "Cu privire la Operatiunea Jules Rimet, FIFA asteapta informatii detaliate (...) pentru a determina originea biletelor in cauza si pentru a lua masurile adecvate, impreuna cu autoritatile locale", a afirmat el

La meciul Argentina - Elvetia, din optimile de finala ale Cupei Mondiale, biletele se tranzactionau pe piata neagra cu aproximativ 1.200 de euro. Politia braziliana a arestat deja mai multi traficanti de tichete.

Citeste si:
Cristiano Ronaldo rămâne căpitanul naţionalei de fotbal a Portugaliei
Cristiano Ronaldo rămâne...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.