Sport15 Mai 201411:22

Lectura de un minut

Echipa de gimnastica junioare a Romaniei a cucerit, miercuri, medalia de bronz la Campionatul European de la Sofia.

Echipa Romaniei, in componenta, Laura Jurca, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica si Andreea Ciurusniuc, a obtinut un total de 164.972 puncte, cu care a cucerit medalia de bronz.

Pe podium au mai urcat echipele Rusiei, medaliata cu aur (168.262 puncte) si Marii Britanii (165.005 puncte), medaliata cu argint.

Concursul de miercuri a stabilit si gimnastele calificate in finala la individual-compus si in cele pe aparate.

Joi vor intra in competitie si senioarele, in formula Larisa Iordache, Diana Bulimar, Stefania Stanila, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu.

Citeste si:
Bunica Sofia a reinceput serviciul la o gradinita din Gorj, dupa ce...
Bunica Sofia a reinceput...

In urma calificarilor se vor stabili cele opt finaliste in concursul pe echipe de sambata, dar si finalistele de la individual-compus (finala va avea loc vineri) si pe aparate (duminica), in deschidere evoluand junioarele.

Obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Sofia este obtinerea a trei-patru medalii.

Gimnastele junioare Laura Jurca, Andreea Iridon si Anda Butuc, calificate in patru finale la CE

Gimnasta junioara Laura Jurca s-a calificat, miercuri, in finale la individual-compus, sarituri si sol, la CE de la Sofia, Andreea Iridon in finale la individual-compus, barna si sol, iar Anda Butuc in finala la barna.

Citeste si:
JO 2016, canotaj: Medalie de bronz pentru echipajul feminin de 8+1
JO 2016, canotaj: Medalie de...

Laura Jurca s-a calificat in finala la individual-compus, de pe locul 3, cu un total de 55.641 puncte, ea urmand sa evolueze si in ultimul act la sarituri (14.333) si la sol (13.933).

La randul sau, Andreea Iridon a ocupat locul 9, cu un total de 53.965 puncte, urmand a evolua si ea in finala la individual-compus si la barna (13.933), in care va lua startul si Anda Butuc (14.066). Iridon este finalista si la sol (13.966).Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.