Fostul portar Silviu Lung implicat intr-un accident rutier in judetul Dolj, soldat cu moartea unui barbat si ranirea sa si a altor doi tineri, a parasit, joi dupa-amiaza, Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, fara a avea avizul medicilor, care anuntasera ca il vor externa vineri.

"Pacientul nu a fost externat, dar a parasit spitalul la ora 14.30, fara avizul medicilor", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Craiova, Cristina Geormaneanu.

Potrivit medicilor, pe foaia de externare a lui Silviu Lung era trecuta data de 10 ianuarie.

"Am fost anuntat de asistenta sefa in jurul orei 14.30 ca in momentul in care au fost sa faca medicatia analgezica a pacientului nu a mai fost gasit in salon la acea ora. Conform regulilor, in momentul respectiv pe foaie s-a specificat ca este plecat din spital si a fost facuta externarea din calculator. Externarea in principiu s-a discutat sa fie pentru vineri dimineata. Din punct de vedere administrativ nu este niciun fel de problema. Din punct de vedere medical, pacientul isi asuma aceste riscuri cu tot ce inseamna complicati si asa mai departe", a declarat Bogdan Fanuta, managerul SJU Craiova.

Seful Sectiei de Neurochirurgie a Spitalului Judetean Craiova, Alexandru Camenita, declara, joi la pranz, ca Silviu Lung are o stare generala buna, dar ca va mai ramane internat cel mai probabil pana vineri, intrucat "mai are ameteli si il doare capul".

El preciza ca fata de 16 ani, ranita in accident si care a suferit cele mai grave leziuni, urmeaza sa fie operata.

"Pacienta are un hematom la cap, vom decide in orele urmatoare care este momentul cel mai bun in care s-ar putea interveni chirurgical, are o stare proasta in general", mai spunea Alexandru Camenita.

Tanara este in prezent internata pe Sectia de Neurochirurgie a SJU Craiova.

Conform sursei citate, fratele fetei, in varsta de 15 ani, ranit de asemenea in accidentul de miercuri este in stare buna si va ramane internat la Sectia de chirurgie-ortopedie-pediatrie.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Silviu Lung a fost vizitat la spital, joi dimineata, de fosti colegi, intre care Gheorghita Geolgau, fost jucator de fotbal la Craiova Maxima.

"Am vorbit cu Silviu Lung, este bine, ii pare rau pentru ce s-a intamplat. Mi-a povestit ca isi aduce aminte doar o masina in ceata, ca a incercat sa traga dreapta de volan ca sa evite impactul, vedeti ca masinile sunt lovite in partea stanga, dar nu s-a putut pana la urma evita accidentul. Nu stie exact cum s-a intamplat totul, ii pare nespus de rau, ii pare rau si ca nu poate sa stea de vorba cu dumneavoastra, probabil o va face cand se va simti bine. Eu nu-l stiu ca fiind un sofer care circula cu viteza, il stiu ca fiind un om prudent, dar acum va dati seama conditiile meteo, ceata aceea deasa. Eu nu cunosc zona, dar inteleg ca accidentul nu a avut loc chiar in curba, ar fi fost cu 100 de metri inainte de curba", a spus Gheorghita Geolgau.

Citeste si:
Ce e bine să știi dacă vrei să te muți în Craiova
Ce e bine să știi dacă vrei...

Accidentul a avut loc miercuri, in jurul orei 15.00, pe drumul european E 79, care leaga Craiova de Calafat, in localitatea doljeana Radovani, dupa ce autoturismul Mercedes condus de Silviu Lung a intrat pe contrasens si a lovit frontal o masina Renault in care se aflau trei persoane.

In urma impactului, soferul care conducea autoturismul Renault, un barbat de 41 de ani, a murit, iar alte trei persoane - doi frati de 15 si 16 ani, copiii barbatului decedat, si Silviu Lung - au fost ranite.

Potrivit politistilor, masina in care se afla Silviu Lung se deplasa dinspre Calafat spre Craiova, iar cealalta dinspre Craiova spre Motatei, localitatea de domiciliu a soferului decedat si a celor doi frati raniti. Adolescentii terminasera orele la un liceu din Craiova si erau transportati acasa de catre tatal lor.

Silviu Lung a fost testat de oamenii legii cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Citeste si:
Cum a reacționat Anamaria Prodan, după ce a aflat că Laurențiu...
Cum a reacționat Anamaria...

Politistii doljeni vor intocmi dosar penal pe numele lui Silviu Lung pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Dolj, Amelia Caprarin.

Silviu Lung, in varsta de 57 de ani, a fost portar al echipei nationale de fotbal, dar si la Steaua Bucuresti si Universitatea Craiova. Lung a evoluat si la echipa nationala a Romaniei, in 77 de meciuri, facand parte din lotul Romaniei la Euro 1984 si la Campionatul Mondial din 1990.

In prezent, Silviu Lung este antrenor cu portarii la CS Universitatea Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.