Mai multi suporteri ai echipei Petrolul Ploiesti au mers la spital, luni, in urma incidentelor cu jandarmii, si sustin ca au fost loviti de fortele de ordine si ca vor da in judecata Jandarmeria, ei acuzand violente extreme si folosirea gazelor lacrimogene inclusiv pe copii.

Mai multi suporteri ai echipei Petrolul Ploiesti, implicati in incidentele violente de duminica seara cu jandarmii, au venit, luni, la unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, pentru a primi ingrijiri medicale, transmite MEDIAFAX.

La iesirea din unitatea medicala, cativa dintre suporteri erau bandajati la cap.

"Mi-au dat cu tonfa la tampla, daca dadeau doi centimetri mai jos puteau sa ma omoare. M-au pus jos si m-au lovit cu picioarele, fara ca eu sa le fac nimic, fara sa-i provoc. Am pe spate urme de tonfa si de picioare", a spus un tanar.

Intrebat daca intentioneaza sa dea in judecata Jandarmeria, el a spus ca isi va scoate certificat medico-legal si va actiona in instanta Jandarmeria, intrucat considera ca este "inacceptabil ca jandarmii sa actioneze dupa legile lor".

Seful Jandarmeriei, despre suporterii Petrolului: Se comporta ca in Evul Mediu

Unul dintre liderii galeriei Petrolul Ploiesti, Bogdan Dinu, a spus ca din informatiile pe care le are peste 20 de suporteri au fost raniti in incidentele cu jandarmii. Suporterii acuza violente extreme din partea jandarmilor, sustinand ca fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene, inclusiv pe copii.

"In autobuzul in care eram au spart geamul, au bagat furtunul cu gaze si au inceput sa dea gaze lacrimogene, desi erau si copii acolo. In acelasi timp, au pus scuturile in usile autobuzelor ca sa nu putem cobori", a spus Bogdan Dinu.

El a precizat ca numai in autobuzul in care s-a aflat el cel putin 15 oameni au avut de suferit ca urmare a interventiei jandarmilor.

Bogdan Dinu a adaugat ca suporterii se vor intalni cu un avocat pentru a pune la punct detaliile actiunilor pe care le vor intreprinde impotriva Jandarmeriei.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

Suporterii au spus ca nu-i pot recunoaste pe jandarmii care i-au agresat, astfel ca plangeriloe vor fi facute la adresa Jandarmeriei.

Intrebati daca si-au scos certificate medico-legale, suporterii au spus ca vor face demersuri in acest sens marti, intrucat luni programul la Serviciul de Medicina Legala s-a terminat la ora 12.00, iar ei au fost la spital.

Ei au precizat ca au fost agresati de jandarmii din Bucuresti, nu de cei din Prahova.

Fanii echipei Petrolul Ploiesti au fost intorsi din drum, duminica seara, inaintea meciului cu Steaua, din etapa a XVI-a a Ligii I, din cauza violentelor provocate, a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.