Seful Jandarmeriei Romane, Mircea Olaru, a declarat luni, referindu-se la incidentele in care au fost implicati mai multi suporteri ai echipei Petrolul Ploiesti, ca este inadmisibil ca acestia sa se comporte ca in Evul Mediu.

Generaul de brigada Mircea Olaru a spus ca in drum spre Bucuresti, autocarul in care se aflau suporterii echipei Petrolul Ploiesti a oprit in camp si "au aruncat cu pietre in jandarmii care asigurau insotirea galeriei".

"Nu este admisibil ca niste suporteri sa opreasca masina in camp si sa ia la pietruit fara niciun motiv jandarmii care asigurau insotirea. Acesti oameni trebuie sa inteleaga ca nu mai suntem in Evul Mediu", a spus Olaru.

Fanii echipei Petrolul Ploiesti au fost intorsi din drum, duminica seara, inaintea meciului cu Steaua, din etapa a XVI-a a Ligii I, din cauza violentelor provocate, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.

"In timpul deplasarii spre Bucuresti, fanii ploiesteni au oprit coloana in dreptul localitatii Domnesti, s-au dat jos din masini, au devenit foarte violenti, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, au inceput sa arunce cu sticle si pietre in fortele de ordine care insoteau coloana si au spart geamurile de la autobuze si microbuze. Fanii erau in 10 autobuze, mai multe microbuze si masini personale. Pentru a nu periclita siguranta celorlalti spectatori prezenti la meci, s-a luat decizia intoarcerii coloanei spre Ploiesti. Momentan nu a fost retinut niciun fan ploiestean", a precizat Enache.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova, maiorul Leonard Dragomirescu, a declarat ca aproximativ 150 de suporteri dintre cei peste 1.300 care au revenit duminica seara la Ploiesti, dupa ce au fost intorsi din drum, inaintea meciului cu Steaua Bucuresti, ca urmare a violentelor din localitatea Domnesti, au refuzat sa paraseasca zona in care au fost debarcati din autobuze, respectiv in apropierea hotelul Prahova.

Ulterior, suporterii au mers in centrul municipiului Ploiesti, in zona Casei de Cultura a Sindicatelor, unde au aruncat spre jandarmi "cu bolovani si orice alte obiecte contondente pe care le-au gasit in spatiul public", a precizat Leonard Dragomirescu.

In urma violentelor, mai multi jandarmi au fost loviti de pietre, iar doi dintre ei au primit ingrijiri medicale de la echipajele de ambulanta, fara a fi transportati la spital.

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

Incidentele violente de la Ploiesti s-au produs cu putin inainte de miezul noptii si au durat aproximativ trei sferturi de ora.

Trei suporteri au fost audiati, luni, la sediul Politiei, fiind suspectati de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Maiorul Leonard Dragomirescu a precizat ca Jandarmeria face cercetari pentru identificarea celorlalti participanti la violente, pe baza inregistrarilor video facute la fata locului, dupa identificarea agresorilor urmand sa se ia masurile legale.

Purtatorul de cuvant al IJJ Prahova a mai spus ca in urma incidentelor provocate de suporterii violenti nu s-au inregistrate pagube materiale.
Echipa Steaua Bucuresti a terminat la egalitate, duminica, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu formatia Petrolul Ploiesti, intr-un meci din etapa a XVI-a a Ligii I.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.