Primarul Bistritei, Ovidiu Cretu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca municipalitatea intentioneaza sa cumpere Stadionul Jean Padureanu, fiind dispusa sa plateasca o rata anuala de doua milioane de lei, timp de 15 ani.

Primarul Bistritei, Ovidiu Cretu, a declarat ca municipalitatea vrea sa cumpere Stadionul "Jean Padureanu" pentru ca acesta sa nu ajunga in paragina si pe mainile unor persoane care sa desfiinteze baza sportiva.

"Vrem ca stadionul sa intre in proprietatea municipiului Bistrita si, bineinteles, sa fie folosit in continuare ca baza sportiva. Este o chestiune importanta, aceea de a ne asigura ca tot ceea ce s-a realizat, practic prin efortul bistritenilor, al unitatilor economice, sa nu ajunga pe maini straine, sa fie lasat in paragina si apoi sa fie transformat in alte lucruri. Dorim ca tot ceea ce s-a realizat acolo sa fie pastrat in bune conditii, sa fie intretinut si sa fie folosit de sportul bistritean", a spus Cretu, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca, in vederea realizarii tranzactiei, se va forma o comisie la nivelul Consiliului Local Bistrita, care va negocia clauzele contractuale si pretul de vanzare.

"Gloria are nevoie de bani pentru a-si plati datoriile si pentru asta trebuie sa vanda ceea ce are, nu are de unde sa faca rost de alti bani. Dintre bunurile pe care le are si care pot fi vandute la preturi bune, cred ca singurul este stadionul. Restul sunt fie gajate, fie de valoare mai mica. Daca Gloria va plati sa joace pe stadion dupa ce il cumparam, asta trebuie sa negocieze comisia. Intentia noastra e de a sustine clubul Gloria si nu de a-l lichida. Sustinerea echipei se poate face in multe feluri, inclusiv prin acordarea unor facilitati sau gratuitati la utilizarea terenului", a spus el.

Cretu a mentionat ca, personal, doreste ca Bistrita sa aiba din nou o echipa in Liga I.

"Nu cred ca este benefic pentru orasul nostru sa nu avem o echipa in prima liga si atunci trebuie facute eforturi. Unele rationale si intelese atat de populatie, cat si de Consiliul Local", a declarat el.

Citeste si:
Săpături de amploare pe un stadion din București, după o acuzație...
Săpături de amploare pe un...

Potrivit edilului, rata anuala pentru cumpararea stadionului nu poate depasi doua milioane de lei, iar durata 15 ani.

"Stadionul va fi cumparat intr-o perioada de timp, astfel incat ratele sa fie suportabile. Din taxele pe care le avem acum sau le-am avut inainte am asigurat un sprijin de 2 milioane de lei anual pentru Gloria (cat echipa era in Liga I - n.r.). Suma aceasta se va transforma in rata pentru cumpararea terenului. Eu pe asta mizez, ca va fi o perioada rezonabila, 15 ani, ceva de genul asta, si o rata nu mai mare de 2 milioane de lei. (…) Nu cred ca vreun om bogat va veni sa cumpere stadionul din Bistrita. Nu cred ca vom avea concurenti care sa participe la o licitatie si atunci, daca suntem singurul cumparator, asa cum eu banuiesc, ne putem impune si pretul, dar lucrurile trebuie tratate in mod onest, nu vrem nici sa furam, nici sa dam preturi derizorii, nici preturi prea mari. Vom analiza in mod corespunzator", a spus el.

Citeste si:
Ginecolog trimis în judecată pentru vătămare, la 5 ani de la...
Ginecolog trimis în judecată...

Consiliul Local Bistrita are pe ordinea sedintei de joi un proiect de hotarare pentru infiintarea unei comisii care sa negocieze cumpararea Stadionului Jean Padureanu de la clubul Gloria Bistrita. Din comisie ar urma sa faca parte trei consilieri locali si mai multi functionari ai municipalitatii.

Comisia va negocia clauzele contractuale si pretul, putand cere si puncte de vedere ale serviciilor din cadrul Primariei Bistrita si/sau ale unor experti externi, apoi va inainta Consiliului Local procesul-verbal cu propunerile rezultate in urma discutiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.