Comisia de Control si Disciplina a UEFA va analiza, in sedinta din 22 august, cazul formatiei Steaua Bucuresti, care a inchis sedinta de pregatire dinaintea returului cu Vardar Skopje, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, si nu a acordat interviuri la finalul partidei.

UEFA a anuntat, joi, pe site-ul oficial, ca a deschis proceduri disciplinare legate de doua meciuri contand pentru mansa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor: Celtic Glasgow - Cliftonville si Vardar - Steaua.

Potrivit MEDIAFAX, in cazul Stelei, forul european va analiza faptul ca "s-au aprins petarde si s-au aruncat proiectile (articolul 16.2 al Regulamentului Disciplinar al UEFA)", precum si faptul ca "sedinta de pregatire a fost inchisa si nu s-au acordat interviuri dupa meci (anexa III a articolului 2, punctele 4 si 7, din regulamentul competitiei)."

In ceea ce priveste meciul Celtic - Cliftonville, UEFA va analiza faptul ca s-au aprins petarde.

Delegatul UEFA la meciul de la Skopje, Mark Blackborne, a declarat, marti, pentru ProSport, ca va trece in raportul sau faptul ca Steaua nu a deschis presei antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Vardar.

"O sa scriu tot in raport, dar decizia finala o ia UEFA. Nu este posibil asa ceva, am ramas uluit cand am auzit ca Steaua sustine ca antrenamentul nu trebuie sa fie deschis presei. E incredibil ce a facut clubul roman, am inteles ca nu au tinut nici o conferinta de presa. Eu de ce sunt aici, nu e meci sub egida UEFA? Regulamentul e unul singur", a afirmat Mark Blackborne.

Luni dupa-amiaza, la Skopje, reporterii ProSport si ProTV au fost agresati de Iulian Ionita zis "Buze", un bodyguard care au insotit lotul Stelei si de managerul Mihai Stoica, la antrenamentul oficial al formatiei antrenate de Laurentiu Reghecampf, inainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor. Stoica si Ionita i-au smuls din maini telefonul mobil jurnalistei ProTV Alexandra Tanasescu si au sters imagini de pe acesta. Stoica le-a cerut jurnalistilor sa paraseasca arena si a proferat injurii la adresa lor. Alexandra Tanasescu a primit ingrijiri medicale la spital si i-a fost eliberat un certificat medico-legal.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Stoica si Ionita si-au recunoscut faptele in fata unui tribunal din Skopje, fiind amendati cu 25.000 de dinari (400 de euro) fiecare.

Campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, s-a calificat in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, dupa ce a trecut, cu scorul general de 5-1, de echipa macedoneana Vardar Skopje, in turul doi preliminar al competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.