Sport21 Mai 2013

Lectura de 2 minute

Instanta suprema a decis luni sa trimita dosarul transferurilor de jucatori pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care in noiembrie 2012 a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.

Judecatoarele Corina Jijiie si Lucia Rog au admis, luni, recursurile facute de procurorii DNA si de Gheorghe Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu si a desfiintat "in totalitate" decizia prin care acestia au fost condamnati de Curtea de Apel Bucuresti in 12 noiembrie 2012.

Totodata, potrivit MEDIAFAX, cele doua judecatoare au hotarat trimiterea dosarului pentru rejudecarea apelurilor facute de DNA, Gheorghe Popescu si partile civile, respectiv statul roman prin ANAF si Liceul cu program sportiv Banatul-Timisoara.

Al treilea judecator din completul de la instanta suprema care a judecat dosarul transferurilor, Lavinia Lefterache, a hotarat ca "actiunile penale din prezenta cauza si vinovatia se evalueaza distinct pentru fiecare din inculpati" si a apreciat, in opinie separata, ca trebuie admise recursul DNA cu privire la Jean Padureanu si Gheorghe Popescu si recursurile lui Gheorghe Popescu si Jean Padureanu. Judecatoarea Lefterache a opinat in favoarea casarii sentintei Curtii de Apel Bucuresti cu privire la cei doi si pronuntarii unei solutii de incetare a procesului penal impotriva acestora, ca urmare a acoperirii integrale a prejudiciului.

Totodata, judecatoarea Lefterache a hotarat admiterea recursurilor DNA privindu-i pe George Copos, Cristian Borcea, Ioan si Victor Becali si Gheorghe Netoiu, dar si recursurile acestora, a casarii sentintei Curtii de Apel Bucuresti ce ii vizeaza si a rejudecarii cauzei de instanta de recurs, in vederea administrarii de probe, respectiv audierea martorilor Gica Puscoci, Dinu Mihai Gheorghe si Mircea Stonescu si administrarea probei cu inscrisuri.

Citeste si:
ICCJ ii restituie lui Sebastian Vladescu lingorurile de aur si banii
ICCJ ii restituie lui...

Judecatoarea Lefterache a dispus, in opinia separata, respingerea ca nefondate a recursului facut de DNA cu privire la Mihai Stoica, dar si a recursului facut de acesta.

In urma deciziei definitive a instantei supreme, dosarul va fi retrimis la Curtea de Apel Bucuresti, care trebuie sa rejudece in limitele exprimate de cei doi judecatori care au format decizia majoritara.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.