Oragnizatorii cursei au anuntat ca maratonul de la Londra, de duminica, va avea loc, in pofida uciderii a cel putin doua persoane in explozii produse in apropierea liniei de sosire a maratonului de la Boston, dar politia a anuntat ca va revizui dispozitivul de securitate, relateaza AFP.

In timp ce originea terorista a exploziilor de la Boston nu a fost pentru moment confirmata, imaginile impresionante au provocat temerea de producere a unor evenimente similare la maratonul de la Londra.

"Nu le vom anula. Suntem in curs de reexaminare a ceea ce vom face", a anuntat directorul executiv al maratonului de la Londra, Nick Bitel, pentru BBC Radio 5 Live, transmite MEDIAFAX.

"Ne uitam la ceea ce s-a intamplat, daca exista decizii de luat pentru a creste securitatea si toate tipurile de masuri pe care le-am putea mobiliza", a precizat Nick Bitel.

"Vom alerga prin oras. Oricare ar fi natura evenimentului, un maraton, o parada, gradul sau de securitate este legat de cel al orasului. Daca nu este organizat intr-un stadion, nu se poate incadra perimetrul, asa cum s-ar putea face intr-o constructie", a adaugat el.

Mii de persoane, intre care cei mai buni atleti internationali, alearga la maratonul de la Londra in fiecare an si, cu cinci zile inainte de desfasurarea evenimentului, au aparut speculatii privind o eventuala anulare pentru motive de securitate.

"Dispozitivul nostru de securitate este dezvoltat in colaborare cu politia londoneza si noi ne aflam in contact cu ea de cand am auzit stirea" despre exploziile de la Boston.

La randul sau, Julia Pendry, superintendent in cadrul politiei londoneze, a afirmat ca "un dispozitiv de securitate este stabilit pentru maratonul de la Londra. Noi (il) vom revizui".

Cel putin doua persoane au fost ucise si alte zeci ranite, luni, in doua explozii simultane produse in propierea liniei de sosire a maratonului de la Boston (nord-estul Statelor Unite). Exploziile prezinta semnele comiterii unor atentate.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.