La nici 24 de ore de la marea victorie impotriva englezilor de la Chelsea Londra, fericirea Stelei a fost spulberata dupa ce Tribunaul federal de la Lausanne a decis ca gruparea din Capitala trebuie sa plateasca 1.000.000 de euro catre FCM Bacau.

S-a scris ultima fila din indelungatul conflict, legat de fostul jucator al ambelor echipe, Eugen Baciu, dintre formatia antrenata de Laurentiu Reghecampf si clubul moldovean .

In cadrul acordului de transfer al fundasului, Steaua s-a obligat sa plateasca 800.000 de euro gruparii bacauane daca jucatorul devine liber de contract. In 2011, dupa sapte ani petrecuti in Ghencea, Baciu si-a reziliat contractul cu Steaua si s-a intors la FCM Bacau.

Dupa ce formatia ros-albastra a refuzat sa plateasca banii datorati, oficialii clubului moldovean s-au adresat instantelor FRF (care au dat dreptate Stelei), apoi a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde a obtinut o decizie favorabila.

Nedorind sa plateasca cei 800.000 de euro, Steaua a apelat la Tribunalul Federal de la Lausanne pentru a bloca obligativitatea platii.

Joi, magistratii tribunalului elvetian au respins cererea ros-albastrilor si au decis ca Steaua trebuie sa plateasca toti banii datorati plus cheltuielile de judecata, in valoare de 200.000 de euro.

"Suntem curiosi sa vedem ce masura va lua cat mai repede FRF, deoarece pana acum acestia ne spuneau ca nu pot sa puna in aplicare decizia TAS deoarece Steaua se adresase Tribunalului elvetian. In cursul zilei de ieri am primit o hartie de la acestia in care scrie ca a fost respins apelul Stelei. In aceste conditii, Steaua nu mai are nicio scapare si trebuie sa ne dea banii. Daca nu, atunci va suporta consecintele", a declarat presedintele FCM Bacau, Daniel Scanteie, pentru ProSport.

Daca nu va respecta decizia Tribunalului Federal, Steaua risca sa nu primeasca licenta pentru sezonul viitor, sa fie depunctata in Liga 1 sau sa nu fie acceptata in editiile urmatoare ale cupelor europene.

"Aseara am primit aceasta hartie, iar astazi am trimis-o spre FRF. Efectiv, Steaua nu mai are nicio scapare, iar FRF risca dezafilierea, daca nu pune in aplicare aceasta decizie irevocabila. Nu uitati ca Steaua a pierdut si la TAS inainte sa mearga la Tribunalul Federal", a afirmat si avocatul clubului din Bacau, Paul Ciucur.

Citeste si:
Bianca Drăgușanu vrea să își topească acidul din buze. De ce a luat...
Bianca Drăgușanu vrea să își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.