Polițistii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF și personal medical din cadrul SABIF, au găsit, luni seară, în Tunari, într-un imobil în construcție, 11 persoane vulnerabile - unele dintre acestea cu dizabilități - precum și o altă persoană, care le însoțea. Ele au fost mutate dintr-un centru din Voluntari pentru a nu fi găsite de autorități.

Azilele groazei. Poliția a găsit 11 persoane vulnerabile într-un imobil în construcție din Tunari

Femeia care însoțea cele 11 persoane a declarat că au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, județul Ilfov, pentru a nu fi identificate de autorități. Cele 11 persoane au fost evaluare medical și urmează să fie relocate într-o altă locație adecvată. La fața locului a intervenit și un echipaj SMURD, o ambulanță de terapie intensivă mobilă, cu medic. Poliția Română a transmis că cele 11 persoane au fost găsite luni seară, în urma unei sesizări a reprezentanților mass-media.

„Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi identificate de autorităţi. Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-o altă locaţie adecvată”, a precizat sursa citată.

Totodată, oamenii legii au demarat verificări, iar IPJ Ilfov a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu, pentru verificări specifice, mai menţionează sursa citată.

Această mutare vine în toiul controalelor declanșate de autorități la centre pentru bătrâni din toată țara, după descoperirea ororilor din azilele din Ilfov – trei centre în care bătrânii erau bătuți, înfometați, drogați, furați, abuzați în inimaginabile feluri.

Bătrânii duși în mijlocul câmpului din Tunari stăteau într-o casă neterminată, înconjurată de ciulini și bălării, la aproape un kilometru de drumul asfaltat. Este vorba despre niște clădiri înconjurate de schele și de restul de materiale de construcție.

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Iulie 2023 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.