Spectacolul de la Fântânile Urbane din Piața Unirii, "Simfonia Apei", revine cu un nou format și în acest an. Serile de spectacol vor avea loc în serile de vineri, sâmbătă și duminică.

Spectacolul „Simfonia Apei”, și în acest an în centrul Capitalei

În acest an, evenimentul Simfonia Apei a ajuns la a patra ediție. Toți bucureștenii și turiștii sunt așteptați să se bucure de un nou show de lumini și muzică în sezonul de vară din acest an. Fântânile Urbane de la Piaţa Unirii sunt gata să prezinte un nou spectacol unic de lumini și muzică, în care se pune accent pe valorile autentice româneşti, de la sport la oameni de ştiinţă sau artă.

În acest an, o tematică aparte este celebrarea a 120 de ani de la prima audiţie a "Rapsodiei Române" semnată de George Enescu. De asemenea, se va regăsi și tema "Rapsodia Apelor", cu melodiile celor mai cunoscuţi compozitori români. Totodată, Apa Nova a transmis că muzica din cadrul spectacolului din acest an va fi completată şi cu show-ul Pace.

Spectacolul Simfonia Apei de la Fântânile Urbane va începe din această vineri, 19 mai 2023 și va putea fi admirat doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, până la începutul lunii octombrie. Programul spectacolelor va fi astfel:


  • în mai şi august, între orele 20.30 - 22.30/spectacolul începe la ora 21.00;

  • în iunie şi iulie, între orele 21.00 - 23.00/spectacol de la ora 21.30;

  • în septembrie şi octombrie, între orele 19.30 - 21.30/spectacol de la ora 20.00.

Fântânile din Piața Unirii au fost declarate cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume

Spectacolele din Piața Unirii durează aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit. În zilele şi orele în care au loc spectacole, traficul rutier din zonă va fi restricţionat, în special pe bulevardul Unirii, segmentul cuprins între bulevardul Dimitrie Cantemir şi Splaiul Independenţei (zona fântânilor).

Citeste si:
Parcul Carol I intră în lucrări de restaurare. Care este valoarea...
Parcul Carol I intră în...

Fântânile de la Piaţa Unirii au fost redeschise în anul 2018 după ce au fost reabilitate de Apa Nova în baza obligaţiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu Primăria Capitalei. Fântânile din Piața Unirii sunt primele fântâni urbane care sunt dotate cu echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie în ceea ce privește divertismentul cu apă.

Fântânile Urbane sunt compuse din 44 de fântâni independente, care sunt dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul bulevardului Unirii.

În anul 2019, Fântânile din Piața Unirii au fost recunoscute drept cel mai lung şir de fântâni coregrafice sincronizate din lume de Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy). Acesta au o suprafaţă a apei de 16.200 metri pătrați şi sunt unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

Citeste si:
Fântânile arteziene din Piața Unirii se redeschid.Când poți admira...
Fântânile arteziene din Piața...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Mai 2023 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.